Nordområdesenteret i Bodø får 14 mill.kroner

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

AGENDA NORD-NORGENordområdesenteret ved Handelshøgskolen UiN igangsetter nå tre prosjekter med Utenriksdepartementet som finansieringspartner: Et verktøy som tar temperaturen på næringslivet, et grenseoverskridende samarbeid for bedre beredskap og dialog mellom fremtidens ledere i nord, ifølge en pressemelding.

Disse prosjektene får tilsammen 14 millioner kroner. Prosjektene forutsetter lokal medfinansiering.

  • Prosjektet Business Index North (BIN) skal være et termometer for den økonomiske virksomheten i nordområdene sirkumpolart. Målet er å beskrive, identifisere muligheter, endringer og utfordringer i den økonomiske og samfunnsmessige utviklingen. For næringslivet i de norske nordområdene vil prosjektet bety nærhet til strategisk viktig kunnskap for utvikling.
  • Prosjektet Joint task force management in High North emergency response (Marpart2-Man) skal lede til en mer effektiv opplæring og utdannelse av nøkkelpersonell i de nasjonale beredskapssystemene i nord. Prosjektet skal skape tette nettverk mellom utdannelsesinstitusjoner i fem land, konsepter for beste praksis og effektive grenseoverskridende øvelser.
  • Prosjektet High North Business Knowledge (NORTHBIK) skal bidra til at fremtidens ledere - unge fra næringsliv, forvaltning og politikk og studenter - har gode kunnskaper om næringslivets muligheter. Prosjektet skal gi økt oppmerksomhet om næringslivets muligheter og utfordringer og økt interesse for utvikling av kunnskap og grenseoverskridende praktisk og gjensidig samarbeid.

Artikkeltags