Han er tøff, har teft og stor tro på Nord-Norge. Derfor ble Lars (30) utvalgt

FIKK NAPP: Lars Tveiten er en ivrig fluefisker, og søker ofte opplevelser i egen landsdel. Nylig fikk han årets kanskje viktigste napp: En plass som ambassadør i programmet som beskrives som det råeste av det råeste. Agenda Nord-Norge. Han skal gjøres klar for å være med å forme landsdelen i Nord-Norge.

FIKK NAPP: Lars Tveiten er en ivrig fluefisker, og søker ofte opplevelser i egen landsdel. Nylig fikk han årets kanskje viktigste napp: En plass som ambassadør i programmet som beskrives som det råeste av det råeste. Agenda Nord-Norge. Han skal gjøres klar for å være med å forme landsdelen i Nord-Norge. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Derfor ble Lars Tveiten (30) en av "de utvalgte" til Nord-Norges råeste program.

DEL

Nei, vi snakker ikke om et nytt reality-program på en TV-stasjon nær deg, men Agenda Nord-Norges ambassadørprogram. En stor søkerbunke har blitt til 12 utvalgte talenter som i tida framover skal formes slik at de er klar for nordnorske stillinger.

Et fast håndtrykk hilser velkommen til Hurtigrutens moderne lokaler i Tromsø sentrum. Gamle lukkede kontorer og skipsgulv er historie. Nå er det åpne landskap og fotokunst av arktisk natur på veggene. Hurtigruten er innredet ungt og moderne. For framtida.

- Mine ambisjoner i Hurtigruten? Jeg vil gjerne bidra til å forme selskapet i årene som kommer. Enda mer enn jeg gjør i dag, sier Lars Tveiten, taktisk analytiker i Hurtigruten Pluss AS.

Han sier det med et smil. Han har grunn til å smile. På dagens allmøte viste alle pilene rett til værs. I tillegg har han nylig fått vite at han er en av de 13 heldige utvalgte, blant 112 interesserte,  til Agenda Nord-Norges ambassadørprogram - #ledestjerner for verdensklasse.

LES OGSÅ: - Disse 13 unge talentene er Nord-Norges fremtid

Til utlandet

I det neste året skal Lars og de andre ambassadørene gjennom et omfattende skolerings- og utviklingsarbeid. I løpet av seks samlinger skal de lære alt om Nord-Norge; historie, geografi og næringsliv. I tillegg til å reise i Nord-Norge skal ambassadørene besøke «maktens korridorer» i Oslo og utlandet.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg ser dette som en fantastisk mulighet. Om noen år er det jo vår generasjons om skal lede landsdelen. Da er det fint å være tidlig forberedt på å gjøre det best mulig, sier ambassadøren minutter seinere.

- De elsker Nord-Norge. De representerer landsdelens mangfold. De vil ofre tid og hardt arbeid for å lære mer om mulighetene i nord. Nå er de klare for det nordnorske ambassadørkorpset, skrev daglig leder Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge i en epost tidlig tirsdag.

Dette var kravet til søkerne:

Være mellom 25-35 år. Check. Lars er 30.

Være tøff. Check. Økonomen Lars vet man må gå inn med litt risiko for å få avkastning. Ha troen på seg selv og landsdelen. Check. Lars har flere ganger prøvd å flytte til Trondheim, men har blidd sugd tilbake til Tromsø.

- Det er jo det mest spennende stedet i Norge for framtida. Det er jo her vi har ressursene og mulighetene. Vi har fiskeressursene og vi har bare så vidt pirket i det potensialet vi har innen reiseliv i Nord-Norge.

Ha evnen til å skape team. Check. Kolleger gir han toppkarakter, en lagspiller med mye kunnskap og sosial kompetanse. Og Lars vil nettopp det. Være med å bidra på det nordnorske laget. Både i landsdelen og innad i Hurtigruten.

Den nye agendaen

- Kreativ

Han har erfaring fra finans, men oppdaget at det ikke var der han ville være, han søkte mot noe mer håndfast.

- Hurtigruten er håndfast, og et utrolig spennende selskap, sier han entusiastisk, før han får gratulasjoner fra markedssjef Anne Marit Bjørnflaten, som gir Tveiten en varmdusj av ros.

- Skal vi lykkes i framtida, må vi være i verdensklasse. Da må vi ha de beste folkene. Da trenger man folk som Lars, sier hun før hun forsvinner.

- Hvorfor ble du valgt ut?

- Jeg liker å tro at jeg er engasjert og  kreativ. Ikke i kunstnerisk forstand, men jeg har ofte ideer om hva man kan gjøre for å forbedre et produkt, sier han selv. ikke skrytende, men ivrig. 

(Derfor kan han være litt plagsom på middagsdate med samboeren. Lars har som regel forslag til hva restauranten kunne gjort for å gjøre opplevelsen større.)

- Og så har jeg stor tro på landsdelen. Jeg er ivrig laksefisker og reiser en del i Nord-Norge. Da oppdager man alle de fantastiske stedene som finnes her. Som at landets beste pizzasted ligger ved Tana bru. Da møter man på sveitsere og italienere som reiser langt for et fiskedøgn i de beste elvene, sier Tveiten, som i løpet av intervjuet også får gratulasjoner fra konsernsjef Daniel A. Skjeldam.

Om sjefen vil si noe i reportasjen? Nei. Han ber oss la Lars Tveiten få all oppmerksomhet. Greitt det, han er jo tross alt framtida.

Lars gleder seg til å møte de andre ambassadørene.

- Vi er en gjeng med veldig ulik kompetanse og bakgrunn. Det kommer nok til å bli spennende samlinger.

Det var nettopp den ulikheten Agenda Nord-Norge søkte for å bygge det beste laget.

- Søkerlisten er spekket med talenter. Utfordringen har vært å sette sammen det beste laget, som reflekterer ulike sider av Nord-Norge, sier Marianne Telle, administrerende direktør i Bedriftskompetanse, som har  bistått Agenda Nord-Norge i utvelgelsen.

Dette er de andre utvalgte:

 • Kristian Einem Solaas, Evenes/Harstad, prosjektleder Kunnskapsparken Nord
 • Marius Hansen, Lavangen/Gøteborg, viseadministrerende direktør i Scandinavian AirAmbulance
 • Silje Skog, Sørreisa, leder NTL Skatt nord
 • Benedicte E. Langseth-Eide, Vadsø/Tromsø, stipendiat, Institutt for psykologi, UiT - Norges arktiske universitet
 • Silje Ingebrigtsen, Alta, prosjektleder hos Alta Kraftlag
 • Petter Bjørkli, Hammerfest, VP Operations Norway, Havator Group
 • Håkon William Skog Erlandsen,Mo i Rana, prosjektkonsulent i Event Helgeland og frilansmusiker
 • Lars Theodor Kintel, Tysfjord, gründer av Kintel AS
 • Tom Steffensen, Vågan/Bodø, seniorrådgiver i Kunnskapsparken Bodø
 • Siri Arntzen, Moskenes/Tromsø, student i samfunnssikkerhet og miljø og Kunnskapsrådgiver i Norsk olje og gass
 • Mia Constanse Figenschou Gylseth, Moskenes/Oslo, masterstudent ved Senter for Teknologi, innovasjon og kunnskap (UiO) og ansatt Anitas Sjømat AS
 • Lisa Friborg, Balsfjord, enhetsleder helse og barnevern, Balsfjord kommune

Artikkeltags