TROMSØ (Nord24.no): Transocean Spitsbergen kommer til Nord-Norge i november for produksjonsboringer på Aasta Hansteen feltet 30 mil vest for Bodø - ifølge en pressemelding.

Ringvirkningen av Aasta Hansteen utbyggingen har lenge vært synlige på flere plasser i Nordland.

Allerede har leverandørindustrien på Helgeland levert varer og tjenester for cirka  1milliard til Polarled og Aasta Hansteen, langt over forventninger til Statoil og myndighetene.

- Våre medlemsbedrifter har levert store og små konstruksjoner med høy kvalitet, til rett tid og pris, og ikke minst med gode HMS resultater sier en fornøyd direktør i Petro Arctic Kjell Giæver, ifølge meldingen.

Denne uka markerte Statoil og Aker Solutions oppstarten på arbeidet med den første undervannssatellitten til Aasta Hansteen, Snefrid Nord. En ny bunnramme skal fabrikkeres på verkstedet til Aker i Sandnessjøen og Aker poengter at lokal arbeidskraft er den beste. I tillegg har Aker Solutions installert seg på subsea-verkstedet i løpet av den siste uka. De forventer å ha flere personer i Sandnessjøen mer eller mindre kontinuerlig gjennom hele borefasen på Aasta Hansteen.