Oslo (NTB): Oljeserviceselskapet Aker Solutions har inngått en rammeavtale med Lundin Norway for levering av ingeniørtjenester til offshoreutbygginger i Norge.

Avtalen dekker blant annet såkalte tidlig fase-undersøkelser, verifisering og oppfølging. Kontrakten har en varighet på tre år, men kan bli utvidet i ytterligere to.

– Vi er fornøyd med å få denne muligheten til å jobbe langsiktig med Lundin. Selskapets fokus på det sørlige Barentshavet samsvarer med vår teknologiske og ingeniørmessige ekspertise for selv de mest utfordrende forholdene, sier Per Harald Kongelf, lederen for Aker Solutions i Norge.
Det første selskapet skal gjøre under rammeavtalen er en studie for mulighetene for en utbygging av Alta- og Gohta-funnene, ifølge E24.no.

Her er en flytende produksjons- og lagringsenhet, kalt FPSO, det mest aktuelle.
Lundin opplyser til E24 onsdag at selskapet nå har satt i gang en rekke eksterne studier knyttet til funnene, etter en periode der man har jobbet med de internt. Lundin har gjennom Alta- og Gohta-funnene påvist store ressurser i det sørlige Barentshavet.

Studiene skal etter planen være klare en gang i løpet av sommeren eller høsten. Deretter vil Lundin vurdere hva de skal gjøre videre i prosessen. Det er per i dag Statoils Johan Castberg og Lundins Alta- og Gohta-funn som er de mest lovende i området. Begge selskapene jobber videre med å avdekke om det finnes flere ressurser, og Lundin har et omfattende program for dette området i år, skriver E24.no.