VADSØ (Ifinnmark.no): Vadsø og Kirkenes får én daglig avgang til Tromsø. I tillegg styrkes tilbudet på strekningen Alta–Tromsø, slik at selskapet nå vil ha avgang både ettermiddag og kveld. Det blir også mulig å fly fra Alta til Trondheim med mellomlanding i Tromsø.

Det bekrefter økonomisjef i FlyViking Johan Giæver Marvik.

– I Hovedsak går vi sterkere inn i Alta og leverer en ekstra avgang der. I tillegg har vi åpnet Vadsø og Kirkenes, sier han.

På prøve i Øst-Finnmark

Flyselskapet har til nå vært representert i Vest-Finnmark, men ikke i Øst-Finnmark. Det vil de endre på, og de håper på å ta markedsandeler der.

– Det er et prøveprosjekt, og det er opp til folk om at vi skal forbli der i framtiden. Nå er det lagt ut billetter fram til 20. januar, så får vi se det an, sier Marvik.

Bruker folk tilbudet i Vadsø og Kirkenes vil FlyViking fortsette å ha avganger til og fra byene, og eventuelt utvide tilbudet på sikt.

Åpner for Trondheim

Flyselskapet har også økt med en ekstra avgang til Trondheim. Her bruker de det samme flyet som lander i Alta. Destinasjonen Alta – Tronheim blir med det vesentlig kortere enn om man må innom Gardermoen.

– Det er ikke primært Alta – Trondheim vi går for, men det er en forlengelse av ruten som kommer fra Alta. Primært er det helsetrafikk, turisme og fritidsreiser vi satser på, sier økonomisjefen.

Stokmarknes er også bedre dekket med et tilbud til og fra Tromsø og Bodø både morgen og kveld, ifølge Johan Giæver Marvik.

Glede i Vadsø og Kirkenes

Flyselskapets gründer Ola Giæver landet på Vadsø lufthavn fredag i forrige uke. Da kunne han ikke si noe om når tid eller om selskapet ville fly dit flere ganger. Nå, åtte dager senere, er det klart at Vadsø blir en destinasjon. Ordfører i Vadsø Hans-Jacob Bønå er strålende fornøyd med å få et bedre flytilbud.

– Det er kjempebra, det må vi jo bare hilse velkommen og det skaper et bedre tilbud, og muligheten til å reise rett bort til Tromsø, men også videre derfra på samme tid. Det er også på en tid i døgnet som det kanskje ikke finnes tilbud i dag. Jeg har vært i Tromsø i dag på kommersiell flyging og jeg registrerte at det var smekkfullt begge veier, et nytt tilbud med FlyViking øker konkurransen og utvilsomt kapasiteten og prisene.

Også ordfører i Sør-Varanger Rune Rafaelsen er positiv til nyheten.

– Det er fantastisk. Jeg har hatt kontakt med FlyViking og vi har bare ventet på det, og vi er veldig positive til det, sier han.