Spanjolene fikk sparken. Nå får dette firmaet 436 millioner for å gjøre ferdig jobben

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Skanska AS har fått kontrakten på å ferdigstille tunnelen langs E6 gjennom Sørkjosfjellet.

Det var Framtid i Nord som først meldte om saken.

Arbeidet stoppet opp i vinter, da Statens vegvesen gikk til det dramatiske skrittet å terminere kontrakten med spanske OSSA etter dårlig fremdrift over lang tid. Så langt er 500 meter av de 4,6 kilometrene tunnel boret.

OSSA har i ettertid varslet søksmål mot Statens vegvesen.

Fem selskap leverte tilbud da nytt anbud ble lagt ut. Blant dem også OSSA - som også la seg lavest i pris. Likevel har Statens vegvesen valgt å gi oppdraget til Skanska Norge AS.

- Vi avviste OSSA på bakgrunn av kvalifikasjonsskrav, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen.

Han regner med å starte opp arbeidet igjen i september.

Det nordnorske firmaet Leonard Nilsen & Sønner AS (LNS) var på papiret svært nær å få kontrakten, etter å ha lagt seg bare 200.000 kroner over Skanska.

Her er selskapene som konkurrerte om jobben, som inkluderte ferdigstillelse av tunnelen og utbedring av veien opp Sørkjosfjellet til tunnelinnslaget samt Langslettkrysset mot Skjervøy:

  • Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS): 435.762.696,-
  • Skanska Norge AS: 435.553.760,-
  • Veidekke AS: 476.260.804,-
  • Implenia AS: 453.812.223,-
  • OSSA: 421.133.993,-

Løvli presiserer at de øvrige tilbyderne har anledning til å klage på tildelingen. Kontrakten kan signeres først etter at denne er utløpt.

Etter at OSSA la ned arbeidet oppstod også et stort leirskred ved tunnelinnslaget på nordsiden. E6 var stengt i flere dager, og det er nå midlertidig anlagt vei på stedet.

- Det er blitt litt trangt. Men her skal det gjøre reparasjoner i sommer, og vi regner med det skal være greie forhold når arbeidet starter opp igjen, sier Løvli.

OPPDATERES

OSSA med laveste anbud 

Artikkeltags