Sjefredaktør Anders Opdahl er ansatt som ny regionredaktør i NRK i Nord-Norge. Det opplyste han de ansatte i et fellesmøte på Nordlysbygget i Tromsø klokka 13 mandag.

Dermed er 36-åringen ferdig i Nordlys, fem år etter at han ble ansatt som sjefredaktør i 2011. Før det var han nyhetsredaktør i avisen siden 2005. Han har også jobbet som reporter og vaktsjef i Finnmark Dagblad og A-pressens Oslo-redaksjon, samt vært korrespondent for Dagbladet i Nord-Norge.

Siden 15. februar har Opdahl også vært konstituert som regiondirektør for Amedia region nord

- Helt unik situasjon

Som regionredaktør blir Opdahl overordnet sjef for tre distriktsredaksjonene i Nordland, Troms og Finnmark. Stillingen er ny, og kommer som en del av en omstrukturering i NRK.

- Det er sjeldent at det dukker opp slike muligheter og NRK-jobben virker veldig spennende. Det ligger noen utfordringer der som jeg kjenner at trigger meg. Å sitte med et redaktørmandat for redaksjoner i Nordland, Troms og Finnmark er en helt unik situasjon i nordnorsk mediesammenheng. Til syvende og sist var det som fikk meg til å gå for jobben, sier Opdahl.

Opdahl sto ikke på den offentlige søkerlista da den ble offentliggjort i januar. .

Stolt av Nordlys

Avgjørelsen om å bytte beite til NRK har ikke vært lett, vedgår han.

- Jeg ville ha vært løgn å si at det var en lett avgjørelse. Jeg har vært i Nordlys i mange år og vi har fått til fantastiske ting. Vi har gått fra å være en konvensjonell papiravis til å bli en av Norges ledende digitale mediehus. Jeg utrolig kry av å ha fått lov til å være med på det, sier Opdahl.

- I tillegg er jeg jo djevelsk glad i folkene her. Jeg har vært her omtrent siden jeg gikk i knebukse og drakk Pink Panter-brus. Det gjør at det helt klart er en vanskelig avgjørelse å slutte, men NRK-jobben fremstår så spennende at jeg kjenner at timingen er riktig. Det er bedre å slutte når ting går bra og peker i riktig retning, enn å vente til det går gale veien og så forlate, fortsetter han.

Fortsetter inntil videre

Selv om han altså nå er ferdig i Nordlys, fratrer ikke Opdahl lederstillingen helt ennå. Det er ventet at han vil fortsette til sommeren.

- Jeg vil fortsette til Amedia har en ny løsning på plass. Rekruttering av toppledere kan ta tid. Det har jeg stor respekt for og jeg føler at jeg skylder Amedia å vær tålmodig. Det er også NRK innforstått med, sier han.

Styreleder i Nordlys, Pål Eskås, sier at Opdahl har vært en drivkraft i arbeidet med å fornye Nordlys, sette ambisiøs mål og bygge en sterk digital posisjon for Nordlys.

- Anders er et konkurransemenneske som har stilt store krav til seg selv og til sine omgivelser. Han har levert sterke resultater og vært en viktig strategisk premissleverandør for både Nordlys og Amedia. At dyktige folk også er attraktive for andre medieselskap, må vi bare ta til etterettning. Jeg ønsker Anders lykke til med sin nye utfordring i NRK, sier Eskås.

FAKTA

Anders Møller Opdahl

* Født 20. mars 1979

* Opprinnelig fra bygda Skoganvarre i Porsanger kommune i Finnmark

* Etterfulgte Hans Kristian Amundsen som sjefredaktør i Nordlys i 2011. Den gang kom han fra jobben som nyhetsredaktør i Nordlys (2005-2011). Har også bakgrunn som journalist i Finnmark Dagblad, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagbladet

Nord24.no er en del av Nordlys.