Aurora Spirit AS og daglig leder Tor-Petter Christensen dro hjem to priser under arrangementet «Icons of Gin» i forrige uke.

Dette er en møteplass for den internasjonale gin-industrien, og prisene henger høyt. Aurora Spirit åpnet sitt destilleri i Lyngen for bare to år siden, men var nominert i flere kategorier. Blant annet som årets produsent.

Merket Bivrost Gin vant prisen for årets norske gin, og Tor-Petter Christensen ble årets manager for visningsentre ved gin-destillerier i verden.

- Stolt

- Jeg er meget stolt, både på egne vegne og for teamet mitt i Aurora Spirit, sier daglig leder Tor-Petter Christensen i en pressemelding.

- Vi har siden første åpningsdag tenkt kombinasjonsdrift: produksjon av alkohol av høy kvalitet og å bygge destilleriet som en attraksjon i seg selv. Å vinne disse internasjonale prisene under to år etter oppstart, er fundamentert på målrettet arbeid med anerkjente aktører i bransjen. Det er stor stas og selvsagt en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier Christensen.

Reiseliv

Destilleriet ligger i Koppangen nord for Lyngseidet. Det er bygget fra grunnen med tanke på turisme, og slike visningssenter er en stor reiselivsnæring i Skotland.

Destilleriet har vakt internasjonal oppsikt. Her hjemme blir grunderne Tor-Petter Christensen og Hans Olav Holtermann Eriksen også profilert gjennom TV-Norge-serien  Jakten på nordlyset.

 

HISTORIEN OM AURORA SPIRIT

For noen år siden var en lege, en dykker og en frisør samlet i en hytte i Lyngen. Her snakket de om sin felles interesse for lokal mat og drikke. Konklusjonen deres var at det manglet et kvalitetstilbud innen lokal mat og drikke i den sterkt voksende nordlysindustrien.

  • Visjonæren: Hans- Olav er allmennlege som spesialiserer seg i familiemedisin. Han er for tiden sjef for medisinske tjenester i Balsfjord kommune og driver i tillegg reiselivsbedriften Lyngsfjord Adventure. Han har besøkt Skottland flere ganger og har kontakter i whisky-industrien, der han har sett hvordan lokale destillerier kan spille en stor rolle i små samfunn. Han så også likheter i fjell og fjorder, den mørke humoren – og fikk ideen om å lage et whiskydestilleri i Lyngen.
  • Lederen: Dykker og medgründer Tor Petter Christensen trodde først det var tull, men gikk så i gang med tall og statistikk samt alkoholloven i et av verdens mest restriktive alkoholland. En kveld gikk han til Hans Olav og sa: «Jeg sier opp jobben og går for dette. Blir du med?» Christensen har også erfaring som leder for bedriften Ecotech (Cinderella), samt  reiselivsselskapet Lyngenalps
  • Innovatøren: Colin Houston fra «The Scottish Highlands» på whiskydestinasjonen Islay  – en av Hans Olavs kontakter – ble også med. De fire hadde felles interesser innen raske biler, raske båter, dykking – og ikke minst en dose risikoappetitt. På tre dager besøkte de åtte destillerier i Skottland – og bestemte seg for å satse.
  • Motivatoren: Anne-Lise, kona til Tor Petter, driver sin egen business – en frisørsalong – og vet hvilke oppstartsutfordringer en må gjennom. Hun kom også opp med selskapsnavnet - AuroraSpirit. Inspirert av nordlyset kom merkenavnet «Bivfrost» - som betyr nordlys på norrønt – og som skulle være broen mellom himmelen og jorda – voktet av guden Heimdallr. Merkevaren er siden registrert som i EU.