Jan-Frode Janson forlater Sparebank1 Nord-Norge. Janson har hatt toppjobben i Sparebanken Nord-Norge i seks år.

Janson skal overta som konsernsjef i SpareBank 1 SMN i Trøndelag.

Janson forlater et SpareBank 1 Nord-Norge som aldri har vært sterkere.

- Det føles svært vemodig å forlate etter seks fantastiske år i nord. Jeg har hjerte for landsdelen og er glad i mine kollegaer. Jeg er også stolt over det vi som konsern har skapt sammen og er trygg på at den fine utviklingen vil fortsette. Selv ser jeg frem til å være nær samarbeidspartner innenfor SpareBank 1 Alliansen, der jeg til våren blir leder for 1.500 kollegaer i Midt-Norge, sier Janson i en pressemelding.

Styret møttes mandag morgen for å behandle oppsigelsen, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til Nord24.no

- Jeg fikk forhåndsvarsel for noen dager tilbake. Sent i går kveld ble jeg orientert om at det var inngått en avtale, og styret møttes i dag tidlig hvor vi aksepterte Jansons oppsigelse, sier Scjøtt-Pedersen.

De har vurdert saken og kommet frem til at Janson kan sitte inntil videre. Sparebank 1 SMN er et søsterkonsern og det gjør overgangen enklere.

- Vi skal ha respekt for at det konkurranse mellom bankene. Men vi har kommet frem til at det er til bankens beste at han blir sittende. Janson sitter til det er kommet på plass en ny konsernsjef, eller inntil han tiltrår i SMN 1. mai.

 

Sterk vekst

Banken har hatt sterk vekst i Jansons periode. Janson overtok som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge 1. januar 2013. På det tidspunktet var selskapets verdi om lag 5 milliarder kroner. Nå er selskapet verdt nærmere 14 milliarder kroner og er størst i landsdelen.

- Det er litt som å hoppe etter Wirkola?

- Det kan man si. Sparebanken Nord-Norge er nå like mye verdt som Norwegian og SAS tilsammen, et stort selskap ikke bare i nord men også nasjonalt.

Schjøtt-Pedersen sier de vil starte rekruttering av en ny konsernsjef ganske umiddelbart.

- Janson har bygget opp et selskap med stolt kultur og sterk posisjon. En ny kandidat må både kunne videreføre dette og videreutvikle konsernet.