Ned 12 millioner - men han mener det er hans beste resultat som sjef

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere bedriftskunder for Sparebanken Nord-Norge.

DEL

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 344 millioner kroner før skatt i årets første kvartal. Det er en nedgang fra 356 året før. Kvartalet viser en vekst i bedriftsmarkedet på ni prosent, konsernsjef Jan Frode Janson mener derfor dette har vært hans beste kvartal som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

- Nå ser vi at også næringslivet velger nordnorsk. En økning på mer enn 9 prosent i bedriftskundemarkedet på ett kvartal er svært gledelig, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i en pressemelding fredag morgen.

  • Saken oppdateres

Sparebanken har gjennom fjoråret gjennomført nedbemanninger med sluttpakker og varslet nedleggelse av lokalkontor. Foreløpig har dette gitt kostnadskutt på åtte prosent.

- I tillegg til mange nye kunder, så viser resultatet at vi er solide. Vi leverer avkastning på godt internasjonalt nivå. Vi har dessuten jobbet mye med å få ned kostnadene. Nå ser vi at vi lykkes, med en kostnadsreduksjon på hele 8 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, sier Janson.

Fortsatt lokal

Janson peker på lokal tilstedeværelse når han skal forklare hvorfor bedriftskundene velger SpareBank 1 Nord-Norge.

- Vi har like mange filialer i Nord-Norge som alle våre konkurrenter til sammen. Den senere tid har vi dessuten rustet opp våre 16 finanssenter i landsdelen, og flyttet fullmakter og kompetanse nærmere kunden. Vi ser at nordnorske bedrifter foretrekker en lokal leverandør. Det gleder mitt nordnorske hjerte, smiler Janson.

Men SNN har imidlertid varslet at de kommer til å kutte lokalkontorer. Jansson innrømmer han at omstillingen til en digital hverdag med både kontornedleggelser og nedbemanning er krevende;

– Jeg vil takke både kunder og lokale politikere for god dialog, og lover at vi vil strekke oss langt for å finne gode løsninger. Samtidig vil jeg berømme våre ansatte for omstillingsvilje og ekstraordinær innsats, sier konsernsjefen.

Artikkeltags