Russiske oljegiganter utsetter leting

Russiske Rosneft var partner da Transocean Barents prøveboret "Pingvin" i fjor. Nå blir det få russiske prosjekter frem til 2019.

Russiske Rosneft var partner da Transocean Barents prøveboret "Pingvin" i fjor. Nå blir det få russiske prosjekter frem til 2019. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skulle bore 14 brønner - nå blir det bare to.

DEL

De russiske oljegigantene Rosneft og Gazprom skyver begge på leteprosjekter. Opprinnelig skulle det bores 14 brønner til havs i 2017. Nå blir det bare to, sa visestatsråd Denis Khramov i Russlands departement for naturressurser tirsdag.

Det melder TDN Finans.

For inneværende år har naturressursdepartementet ifølge Khramov godkjent utsettelse av boringer i åtte lisenser som holdes av Rosneft og i fem lisenser som holdes av Gazprom.

Utsettelsene skyldes ikke bare lave oljepriser. Russisk oljebransje er også hardt rammet av sanksjoner fra USA og EU etter krisen i Ukraina. I dag er selskapene avhengig av vestlig teknologi for å gjennomføre prosjekter til havs. For å motvirke dette er det innført nye regler som gir store skattefradrag for å utvikle og bruke russisk teknologi.

I 2019 vil de utsatte brønnene bli boret, og det planlegges da for å bore 28 brønner i stedet for 19.

Visestatsråden opplyser at Russland boret 11 brønner til havs i fjor. Norge gjennomførte 57 boringer i samme tidsrom.

Artikkeltags