Sier opp i Barents Observer og starter på nytt: Her er Nord-Norges nyeste avis

Den tidligere redaksjonen i BarentsObserver. F.v: Jonas Karlsbakk, Atle Staalesen, Trude Pettersen og Thomas Nilsen. Foto: Claus Bergersen

Den tidligere redaksjonen i BarentsObserver. F.v: Jonas Karlsbakk, Atle Staalesen, Trude Pettersen og Thomas Nilsen. Foto: Claus Bergersen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Atle Staalesen og Thomas Nilsen grunnlegger ny nettavis for Barentsregionen. Det melder NRK Finnmark.

Allerede samme dag som nyheten var ute, lanserte de det nye nettstedet: The Independent Barents Observer.

Barents Observer drives i dag av Barentssekretariatet og leverer nyheter fra Barentsregionen på engelsk og russisk. Nettavisen har fått en viktig posisjon i Nordvest-Russland. Siden i vår har det vært uro rundt avisa. De ansatte har lenge bedt om å få jobbe under redaktørplakaten, blant annet for å sikre at de kan jobbe under pressevisum i Russland.

I dag er de ansatt som informasjonsmedarbeidere i Barentssekretariatet, og jobber helt eller delvis med Barents Observer. 

I vår avgjorde eierne - de tre nordnorske fylkeskommunene - at avisa ikke skulle under redaktørplakaten. I etterkant av protestene fra de ansatte fikk redaktør Thomas Nilsen i september sparken. Avskjeden har i ettertid blitt trukket, men Nilsen har sagt opp sin stilling med sluttpakke.

Samtidig tar eierne spørsmålet om å organisere avisa under redaktørplakaten til ny vurdering.

LES OGSÅ: For to uker siden fikk Thomas sparken. Nå får han ett års lønn uten å jobbe

LES OGSÅ: Nordnorsk redaktør-sparking er blitt internasjonalt nyhetsstoff

KOMMENTAR: En svært brysom mann

Her er den nye nettavisa: The Independent Barents Observer

Her er den nye nettavisa: The Independent Barents Observer

Nå annonserer den andre grunnleggeren av avisa, Atle Staalesen, at også han sier opp sin stilling. Staalesen og Nilsen jobber nå for å etablere en ny nettavis for Barentsregionen. 

– Hadde denne løsningen som har kommet på bordet nå, kommet på bordet for et halvt år siden, hadde det vært en god løsning. Den utviklingen vi har hatt i løpet av våren, sommer og høsten har gjort at det er veldig vanskelig å drive videre med den type nyhetsproduksjon som vi ønsker med det eierskapet vi har. Grunnen til det er behandlingen av blant annet redaktør Thomas Nilsen, men også ting som har blitt sagt i denne prosessen som gjør det vanskelig å gå videre, sier Staalesen til NRK Finnmark.

Konsitutert redaktør Trude Pettersen bekrefter ovenfor NRK at de nå ikke er flere ansatte i Barents Observer. Fremtiden for nettstedet er uviss. Situasjonen skal tas opp i et styremøte fredag.

LES OGSÅ: - Her oppe nytter det ikke å prate skit om fred

LES OGSÅ: Den nordnorske pengebingen for kultur og fred og sånn

Artikkeltags