Gå til sidens hovedinnhold

Ap snur om profittforbud

Artikkelen er over 3 år gammel

Et flertall på Stortinget vil hindre at barnehager som mottar offentlig støtte, tar ut stor profitt. Ap har snudd i saken, mens KrF er avventende.

Utdannings- og forskningskomiteen behandler et forslag fra tre SV-representanter om endring av barnehageloven. De vil sikre at offentlige tilskudd og foreldrebetaling kommer barna til gode og ikke går til profitt for private barnehageeiere. Komitéinnstillingen skal etter planen legges fram tirsdag.

I valgkampen var Ap-leder Jonas Gahr Støre imot forslaget, men nå sier partiet til Dagbladet at det ønsker et strengere regelverk.

– Foreldre skal være sikre på at pengene de selv og det offentlige har betalt, går til å gjøre hverdagen best mulig for barna. De skal ikke gå til store utbytter i lomma på kommersielle eiere, og vi vil nå ha utredet hvordan lovverket kan endres for å få dette til, sier Aps utdanningspolitiske talsperson, Martin Henriksen.

Også Sp vil hindre at barnehagekjeder stikker av med store utbytter fra barnehager med offentlig støtte. KrF ønsker imidlertid mer kunnskap om pengestrømmene i barnehagene før de vurderer behov for lovendring.

– Vi vet for lite om hvor offisielle tilskudd ender og vil ha all informasjon på bordet, sier Hans Fredrik Grøvan, som er KrFs representant i utdannings- og forskningskomiteen. (ANB-NTB)

Foreldre skal være sikre på at pengene de selv og det offentlige har betalt, går til å gjøre hverdagen best mulig for barna.

Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet

Kommentarer til denne saken