Lerøy planlegger et nytt foredlingsanlegg til 400 millioner

KAN FÅ ANSVAR FOR ET NYTT FOREDLINGSANLEGG :  Per Gunnar Hansen har fått signaler fra Lerøy Norway Seafoods at man planlegger å bygge et nytt og moderne anlegg i Båtsfjord. En avgjørelse på om det blir investert 400 millioner vil bli tatt til våren.

KAN FÅ ANSVAR FOR ET NYTT FOREDLINGSANLEGG : Per Gunnar Hansen har fått signaler fra Lerøy Norway Seafoods at man planlegger å bygge et nytt og moderne anlegg i Båtsfjord. En avgjørelse på om det blir investert 400 millioner vil bli tatt til våren.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan skje store ting de kommende årene.

DEL

BÅTSFJORD (ifinnmark.no): Lerøy Norway Seafoods har store planer for sin aktivitet i Båtsfjord, melder NRK. De skriver at etter at en forstudie konkluderte med at en ny fabrikk ville gjøre sjømatsbedriften bedre egnet til å ta i bruk ny teknologi, vurderer Lerøy Norway Seafood nå om de skal investere cirka 400 millioner kroner i Båtsfjord.

– Det er helt nødvendig å bruke teknologien hvis vi skal få et kostnadsnivå som gjør at vi kan produsere i Norge. Så dette er gode nyheter, sier produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen ved Lerøy Norway Seafoods avdeling i Båtsfjord til nrk.no.

ALENE ENN SÅ LENGE: Først når det kommer vei mellom Syltefjord og Hamningberg, mener Geir Knutsen at kommunesammenslåing er aktuelt. Da kan hele ytre del av Varangerhalvøya bli én kommune.Foto: Inge Wahl

ALENE ENN SÅ LENGE: Først når det kommer vei mellom Syltefjord og Hamningberg, mener Geir Knutsen at kommunesammenslåing er aktuelt. Da kan hele ytre del av Varangerhalvøya bli én kommune.Foto: Inge Wahl

Lerøy-ledelsen påpeker at ingenting er bestemt enda, men den teknologiske utviklingen kan altså forsvare en så tung investering. En investering som man regner med ikke vil gi flere arbeidsplasser enn de 130 som i dag jobber på et av de største foredlingsanleggene for torsk, hyse og sei i Norge.

Ordfører i Båtsfjord Geir Knutsen (Ap) er glad for at Lerøy Norway Seafoods har bygging av et nytt foredlingsanlegg i hans kommune på dagsorden.

– Dette betyr at bedriften tenker langsiktig. Det betyr at de skal være i Finnmark og Båtsfjord de neste 30 til 40 årene. Det er vi utrolig glade for, sier Knutsen til nrk.no.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken