(Nordlys)

Selv om rederen ikke ville snakke med Lofotposten, så skapte båten oppmerksomhet ved kai i Svolvær.

Lofotposten tok luksusen i nærmere øyesyn torsdag formiddag, kun tillatt fra kaisiden.

Det vi vet om båten er at dette er en Sunseeker Predator 75. Bygget ved verftet i England, og båten er en kabincruiser som er 75 fot lang, eller 23 meter om man vil. Bredden er hele 5,18 meter, og den stikker halvannen meter ned i sjøen.

Framdriften er to store Man dieselmotorer på 1350 hk hver, som gir båten en god marsjfart på 28 knop, og toppfart på rundt 35 knop. Ikke verst for en båt som veier 75 tonn tørrvekt.

– Hver minste detalj gjennom hele Predator er designet med nøyaktighet av Sunseekers håndverkere, som kommer tydelig fram i det øyeblikket du går ombord. Interiøret, salongen og spiseområdet er nydelig bygd med heltre paneler, skinn og matchende tepper. Dette gjør båten luftig og komfortabel. Den gjør behagelige 30+ knop og glir nydelig gjennom havet og bølgene, skriver en båtselger på sitt nettsted.

På nettsider for brukte båter snakker man om priser fra 2,5 millioner opp til ti millioner norske kroner. Prislappen på en ny båt er trolig enda høyere.

Etter det Lofotposten kjenner til skal rederen være ombord, og har egen los med.

Båten skal ha blitt hentet i Vestfold fylke tidligere i uka, og gått nordover leia, og onsdag kveld la man til kai i østre havn i Svolvær på reservert liggesteder seilbåten «Ylajali» vanligvis ligger, men som flyttet til Anker Brygge si kai for anledningen.

Sunseekeren er vanligvis i hvit gelcoat, men eieren har fått den foliebelagt i helt mørk farge, og vinduene er sotet, så det er ikke mulig med innsyn.

Bak har den en hydraulisk plattform med en montert vannscooter beregnet for inntil tre personer ved strandhogg.

Det kreves fullt kystskippersertifikat for å føre en slik båt. Hvis den ubekrefta eieren er fiskebåtreder Mikal Solhaug fra Båtsfjord, så er i alle fall det kravet oppfylt.

Da båten forlot Svolvær ved lunsjtider torsdag, gikk den i 28 knop opp Raftsundet.