Tromsøfirmaet Biotec Pharmacon håpet å få en distribusjonsavtale med farmasigiganten Smith & Nephew (S&N)  for sin sårsalve Woulgan. Nå har forhandlingene strandet.

Det går frem av en børsmelding som ble sendt ut tirsdag.

- Det var i felles, gjensidig forståelse, sier adm.dir Svein Lien i Biotec Pharmacon.

- Må være forsiktige

- På vår side var vi ikke trygge på at produktet ville få den oppmerksomheten det trenger over tid i dette store selskapet. De er en kjempebedrift med mange selgere. Men de har også mange produkter. Vi må være forsiktige og ikke gå inn i en feil avtale for å ta vare på det kommersielle potensialet.

Samtidig sank kursen på Biotec-aksjen kraftig fra 17.40 til 10 kroner, før den hentet seg inn på et nivå rundt 13,70 kroner.

Lien sier de nå har full fokus på sterke regionale partnere og distributører.

- Det er distributører som dekker to-tre land, som BeNeLux og UK/Irland.

Lien sier de har hatt samtaler også med andre distributører underveis.

- Men det har vært vanskelig å gå i realitetsdiskusjoner så lenge vi har hatt en godt kjent prosess gående med Smith & Nephew.

Biotec Pharmacon ASA: 

Tidligere i år gjorde Smith & Nephews en studie av sårsalven, som Biotec har store forventninger til. Totalt deltok 150 pasienter i studien. De fleste med diabetiske fotsår. Foreløpige data fra 25 prosent av pasientgrunnlaget viste lovende resultater. Pasienter opplevde forbedret helingseffekt i løpet av behandlingsperioden, i tillegg til mindre smerte og forbedret komfort sammenlignet med tidligere behandlinger.

- Sluttresultatet var i tråd med det foreløpige resultatet. Utfallet av forhandlingene handlet ikke om dette, sier Lien.

Biotec hadde 22 millioner i underskudd i 2014, men stod støtt med økte inntekter og en kontantbeholdning på over 79 millioner kroner ved utgangen av første kvartal. Halvårsresultatet offentliggjøres i begynnelsen av august.