Bjørn Kjos går av som Norwegian-sjef

Bjørn Kjos

Bjørn Kjos Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Norwegian presenterte torsdag resultatene for andre kvartal 2019. Tross en turbulent periode og store problemer med Boings 737 MAX-maskiner hadde selskapet en vekst i omsetningen fra 8,29 til 9,90 milliarder kroner mot samme periode året før.

Samtidig melder konsernsjef Bjørn Kjos at han går av. Kjos har ledet selskapet gjennom 20 år, fra det var et lite inenriksselskap med 130 ansatte. I dag er det 11.000 ansatte i konsernet.

Han skal fortsatt ha en sentral rolle i selskapet som rådgiver for styret og styrets leder.

Finansdirektør Geir Karlsen går inn i rollen som fungerende konsernsjef. Samtidig vil styreleder, Niels Smedegaard, ta en mer aktiv rolle i Norwegians ledelse.

Endringene er gjeldende fra i dag, 11. juli, opplyser selskapet torsdag morgen.

- Jeg er svært glad for at Bjørn fortsatt vil ha en sentral rolle i Norwegian som rådgiver for styret og meg selv. Også fremover vil vi få glede av Bjørns omfattende nettverk og dyptgående kunnskap og erfaring fra internasjonal luftfart når selskapet nå har endret strategi og gått inn i en ny fase fra vekst til lønnsomhet. Prosessen med å rekruttere en ny, permanent konsernsjef er i gang, sier styreleder Niels Smedegaard i en pressemelding.

- Jeg har stor tillit til at styret kommer til å rekruttere en godt kvalifisert konsernsjef til å lede Norwegian videre sammen med resten av toppledelsen. Den neste konsernsjefen har en utrolig spennende jobb i vente og jeg er glad for at jeg nå kan gi stafettpinnen videre, mens jeg selv kan konsentrere meg om noen utvalgte prosjekter som vil være av stor betydning for Norwegian fremover. Som jeg har uttalt mange ganger er det ikke naturlig å sitte som konsernsjef når man har gått inn i 70-årene, sier avtroppende konsernsjef Bjørn Kjos.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken