BODØ (an.no): I februar i fjor ble det kjent at over 40 beboere i borettslaget Panorama Vest i Bodø forberedte et søksmål fordi de mener de ikke har fått det de har blitt lovet av utbyggeren.

Onsdag skriver Bodø Nu på sine nettsider at søksmålet denne uken er levert til Salten tingrett og til Panorama Vest AS.

LES MER: Over 40 beboere saksøker Corponor

400 000

Avisen skriver at antall boligeiere som krever reklamasjon er redusert fra over 40 til 30. Det er én av beboerne i borettslaget som fronter de 30 beboerne, og Bodø Nu skriver at de øvrige 29 beboerne har varslet retten om at de vil komme tilbake til sine saker når den første beboerens sak er avgjort.

Beboeren saksøker Panorama Vest AS for 400 000 kroner.

Beboerne har blant annet klaget på store forsinkelser i byggeprosessen og på dårlig standard på vinterhagene i leilighetene.

- Det er frustrerende, og da alt skulle være ferdig til overleveringen var det langt fra tilfellet, sa en av beboerne i oktober 2015.

LES MER: Føler seg ført bak lyset av utbygger

Advokat Olav Jentoft representerer beboeren. Til Bodø Nu ønsker han ikke å kommentere saken, men sier at det er gjort gjentatte forsøk på å bli enig med utbyggeren.

- De fleste er veldig fornøyd

Advokat Carl Bore representerer Panorama Vest AS i denne saken.

- Det er gledelig at konflikten nå er redusert til én saksøkende og 400.000 kroner. Med totalt 91 boliger i prosjektet, er stevningsprosenten ca 1 prosent, altså langt under snittet ved store byggeprosjekter. Det viser at vår klients grundige vurdering og tilbakevisning av motpartens krav, allerede har fått betydelig gjennomslagskraft, sier han i en uttalelse til Avisa Nordland.

Panorama Vest stiller seg uforstående til saken.

- Reklamasjonen tilbakevises stadig av Panorama Vest AS. De fleste beboere er veldig fornøyd med balkongene, som de forstod ikke var inneareal. Mange forhåndsbestilte eksempelvis terrassegulv og terrassevarmere. Det er ikke bestridt at Panorama Vest har levert balkonginnglassingen som – inklusive fabrikat og modell – står beskrevet i kontrakten kjøperne har lest og signert på. Vi er derfor uforstående til saken.