Gå til sidens hovedinnhold

Hun legger ned tre butikker i Bodø

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjøp Nordlys+ for kun 99 kroner for åtte uker - få tilgang til alt innhold.

Papirhandelen AS har besluttet å legge ned sine butikker Karisma (City Nord), Lysthuset (Glasshuset) og Traktøren Kjøkkenutstyr (Koch Kjøpesenter). Det skriver daglig leder Ida G. Johnsen i ei pressemelding.

– Dette er svært trist. Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, sier Johnsen til Avisa Nordland.

Men hun forteller at de ikke hadde noe annet valg. I 2015 gikk butikkene med et samlet underskudd på mellom 3 og fire millioner kroner.

– I 2009 og 2010 hadde vi «all time high».Men i 2011 begynte det å butte imot. Siden da har vi drevet med underskudd. Og 2015 ble ille for oss, sier Johnsen til an.no.

Les også (krever innlogging): Etter 75 år bytter butikken navn

Nedleggelsene av de tre forretningene medfører at nærmere 20 personer mister jobben sin. Seks av disse er heltidsansatte, mens de øvrige er deltidsansatte.

– De siste årene har norsk varehandel gjennomgått en kraftig endring, med stadig stekere kjededominans, bransjegldining, prispress og pressede marginer. Også i Bodø har konkurransen blitt hardere, med store utbygginger av handelsareal og flere konkurrenter, sier Ida G. Johnsen.

Karisma åpnet på City Nord i 1994. Det er en av få butikker som har vært med der siden eventyret på Stormyra startet. De stenger dørene i slutten av august.

Traktøren Kjøkkenutstyr gir seg 1. oktober etter ti år på Koch.

Lysthuset øverst i Storgata startet som gavebutikk i paviljongen tidlig på 90-tallet. De flyttet inn i Glasshuset i 2011.

– Papirhandelen har tap markedsandeler og gjennomgått en rekke endringer og omorganiseringer for å møte den økte konkurransen. Store underskudd de siste årene de siste årene og manglende utsikter til bedring, gjør at vi nå beslutter å legge ned tre butikker, sier hun.

– Vi har hatt svært dyktige avdelingsledere, som har stått last og brast med butikkene i alle år. De har lagt ned en enorm innsats, og har vært ryggraden i driften. Gjennom årenes løp har Papirhandelen hatt et hav av flotte medarbeidere som har vært med å skape sin egen arbeidsplass. Dessverre er det nå mange som mister jobben som følge av at vi må nedskalere driften, og det er svært beklagelig. Det er en uunngåelig konsekvens av at vi legger ned tre av fire butikker, legger hun til.

Selskapet sitter nå igjen med Lekepiloten øverst i Storgata.

– Lekepiloten driver vi videre i Storgata. Det er byens beste lekebutikk, understreker hun.

Papirhandelen har en historie på 77 år. Ida G. Johnsen tok over etter Kari Johnsen i 2010.

– Til tross for en rekke driftstilpasninger klarer vi ikke lenger å møte våre konkurrenter når det gjelder pris og volum. Gjennom vår snart 77 år lange historie har vi sett mange konkurrenter komme og gå. Nå er det vår tur til å skalere kraftig ned, og det er så klart et nederlag. Vi ønsker å takke alle våre medarbeidere, kunder og leverandører for et godt samarbeid i de bransjene vi nå avslutter, sier Ida G. Johnsen.

Tidlig i mai tok Ida Gudding Johnsen og moren, Kari Johnsen, den vanskelige avgjørelsen. Da ble de ansatte informert.

– Vi har gjort alt etter boka. De ansatte har tatt det bra. Men det er svært trist å sette dem i en slik situasjon. De er alle svært dyktige. Og jeg er sikker på at de vil få seg en jobb, sier Ida Gudding Johnsen til an.no.

Hun forteller at dette er en svært dramatisk nedskalering av virksomheten deres.

– Etter disse nedleggelsene vil ha Lekepiloten i Storgata 11. igjen. Og her har vi to arbeidsplasser. Lekepiloten er butikknavnet – og denne er eid av selskapet Papirhandelen AS.

Ifølge Regnskapstall eier Ida Gudding Johnsen 90 prosent av Papirhandelen – og de resterende 20 prosentene, eier av hennes mor Kari Johnsen. Og K kjøkken AS er det andre "butikkselskapet" deres - det er eid av Papirhandelen AS.

Tidligere hadde de også kosmetikkavdeling i byen og parfymebutikk på City Nord.

- I 2014 avviklet vi kosmetikkavdelingen i Storgata 11. Og samme året solgte vi parfymebutikken på City Nord – en butikk vi drev der i 10 år.

an.no oppdaterer

 

Kommentarer til denne saken