Gå til sidens hovedinnhold

TK solgte 10.000 kvadratmeter av Lyngseidet. Her er kjøperen

Artikkelen er over 5 år gammel

- Ja, vi har vært på en liten handletur sier Kjell Bjørklid - daglig leder og hovedeier i Bjørklids Ferjerederi som nå har kjøpt en stor næringseiendom fra Troms Kraft. TK-bygget ligger på Eidebakken over Lyngseidet, og huser i dag TK Nett og TK Entreprenør i tillegg til andre leiekontrakter til blant andre Lyngen kommune som følger med på kjøpet.

Det var Framtid i Nord som først meldte om saken.

- Det er en stor eiendom hvor vi ikke har bruk for hele arealet. Men vi skal fortsatt ha tilstedeværelse og flytter ikke ut, sier kommunikasjonssjef i Troms Kraft Lena Glosemeyer Fangel.

Har planer

Bjørklids Ferjerederi er en stor bedrift i kommunen, de vil bruke kjøpet som et springbrett for å få flere bein å stå på. Bjørklid sier de har større ambisjoner enn å være utleier.

- Vi har planer. Og det er ikke relatert til rederi, sier Bjørklid.

Eiendommen på nær 10.000 kvadratmeter har totalt fem bygninger som inneholder 1100 kvadratmeter administrasjonsbygning, verksted, garasjer og lager - blant annet for sprengstoff.

Les også

Kjell mener familiebedriften er en mygg. Men i fjor tok han ut millionlønn

- Det er en velholdt bygningsmasse, sier Bjørklid, og karakteriserer prisen som "riktig". Eiendommen hadde en prisantydning på 5,6 millioner. Megler Trond Hammer i NAI FirstPartners sier til Framtid i Nord at prisen ble noe over takst. Det var flere interessenter.

Selger unna

TK har de siste årene konsentrert seg om kjernevirksomhet og solgt unna andre eiendommer og interesser. De har også varslet at TK-bygget i Tromsdalen vurderes solgt.

- Foreløpig har vi ikke hatt interessenter, sier Fangel.

Kommentarer til denne saken