288 kvadratmeter byhistorie midt i Tromsø sentrum til salgs. Med en million i tap

Artikkelen er over 4 år gammel

Barndomshjemmet til en av Norges største forfattere kan bli ditt.

DEL

Samtidig som Vervet omsider har fått tillatelse til sin storstilte utbygging på den gamle skipsverfttomta, byr muligheten seg til å kjøpe nabohuset. Det er tromsøfirmaet Totalrenovering AS som selger Søndre Tollbodgate 6, beliggende rett ved Skansen med sjøutsikt.

Ville bygge leiligheter

Totalrenovering ville konvertere bygget til leiligheter. Men reguleringsplanen sier at området er avsatt til næringsformål, og det måtte derfor være næringsarealer i første etasje. Dermed fikk ikke Totalrenovering regnestykket til å gå opp, og la bygget ut for salg igjen.

- Vi fikk støtte fra annet hold, men byråden sa nei og da føler jeg meg som Don Quijote når han slåss mot vindmøller, sa prosjektleder Ole Vidar Furnes til Nord24.no i april.

Daglig leder Bård Sverdrup sier at de selger med tap.

- Det er et trasig prosjekt for oss der vi med prisantydning går 1 millioni tap på grunn av kostnader ved kjøp og det vi har brukt til utvikling.

- Har planene på Vervet økt prisen?

- Det tror jeg dessverre ikke. Det er fortsatt lenge til det står ferdig. Da tror jeg hele området får en verdiøkning.

Samtidig varslet Totalrenovering at Skippergata 20/22 skulle selges. Også der ble kravene fra kommunen for strenge etter at de krevde skifertak for å gli inn i omgivelsene.

Bygget er fra 1839 og ble opprinnelig oppført av byfogd Mons Lie. Her tilbragte den langt mer berømte sønnen Jonas Lie, forfatter og regnet blant De fire store i norsk litteraturhistorie, sine barneår.

 

Senere på 1800-tallet bodde i følge Lokalhistoriewiki dampskipsfører Hans Rudolph With her - en slektning av Hurtigrutas far Richard With.

Bygget har siden sekstitallet vært eid av Tromsø bygningsarbeiderforening før Totalrenovering kjøpte det.

Blanke ark

De som kjøper Søndre Tollbodgate 6 bør ha en velfylt verktøykasse og ikke for mange tommeltotter. Av bildene i prospektet fremgår det at bygget er rensket innvendig. Her kan man starte med blanke ark.

Megleren Sne har satt prisantydningen til 5.750.000

Med på kjøpet følger en sentrumstomt på 192 kvadratmeter.

Artikkeltags