Nord24.no:  Det nystartede selskapet Nordlysbyen Eiendom AS har inngått avtaler om kjøp av totalt fem eiendommer og seksjoner i Alta sentrum. Men dette blir selskapet et av de største innen næringseiendom i Finnmark, ifølge en pressemelding.

Nordlysbyen Eiendom AS overtar Park Eiendom AS, bedre kjent som Parksenteret. Selskapet har inngått avtaler med Johannsen Eiendom AS, familien Bjørn Arild Johansen, Jlab Eiendom AS, familien Laila Bjørnæs og Rr-Eiendom, Bår Røkenes og Dag Røst om kjøp av deres seksjoner i Parksenteret.

Nordlysbyen Eiendom AS har også inngått avtaler med Johannesen Eiendom AS om kjøp av hele Gjensidige Gården, Løkkeveien 33 og seksjonen til Alta lensmannskontor i Labyrinten 1.

Jonas Haugens eiendommer i Nordlysgården Løkkeveien 19 og Markveien 48 legges også inn i Nordlysbyen Eiendom AS.

Nordlysbyen Eiendom AS eies av Jonas Haugen med selskapet Innopro AS (70 %) og B. Johansen Holdning AS (30 %).

– Jeg er meget stolt over å ha kommet i havn med en veldig attraktiv pakke med eiendommer midt i gryta i Alta sentrum, sier Jonas Haugen, ifølge meldingen.

Han er - ifølge meldingen - veldig glad for å få med seg investoren Bjørn Arild Johansen.

– Vi har vært med på en flott utvikling med oppbygging og utleie av våre eiendommer i Alta sentrum, sier investor Bjørn Arild Johansen i B. Johansen Holding AS.

– Men nå er tiden kommet for å roe litt ned på næringsutleie. Da sjansen kom og Jonas Haugen ville kjøpe, så valgte vi å selge. Vi har 30 % eierandeler i Nordlysbyen Eiendom AS og har fortsatt stor tro på Alta sentrum, sier han.

Eiendommene og seksjonene til Nordlysbyen Eiendom AS utgjør en stor del av næringseiendommene i Alta sentrum.