Ny by, ny flyplass: - Dette vil dra opp boligprisene i hele Bodø!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BODØ (an.no): Daglig leder Pål Martin Arntzen i DNB Eiendom Bodø kaller dagens pressekonferanse for historisk.

- Med statsministeren i spissen kunngjorde staten at de vil bidra til Ny by – ny flyplass. Det vil få stor betydning for prisutviklingen i boligmarkedet i Bodø, sier han i ei pressemelding.

- Dagens nyhet som statsministeren serverte Bodøs befolkning vil mest sannsynlig også være en god nyhet for alle byens boligeiere, ettersom man trolig kan forvente økt tilflytting av arbeidskraft for å realisere denne utviklingen, Bodø som by vil øke sin egen attraktivitet og mest sannsynlig tiltrekke seg attraktiv arbeidskraft innenfor flere områder, som igjen vil bety økt press på boligprisene, fortsetter han.

Han mener at på sikt vil de som ønsker deg inn i nye leiligheter, rekkehus og eneboliger i et sentrumsnært område, få langt mer å velge i enn hva som er tilfelle i dag.

- Det er jo spesielt familieboliger i et sentrumsnært område som kanskje vil få den største etterspørselen, ettersom det i dag bare er leilighetskomplekser som tilbys her, sier Arntzen.

Han mener videre at det vil legge til rette for boligutvikling for de yngste. På den måten kan de også få ta del i utviklingen. I dag er tilbudet lavt og prisene stiger.

- Vi opplever ukentlig etterspørsel etter mindre leiligheter, og det som legges ut i markedet går som regel dagen etter visning og sjelden til oppgitt prisantydning, forteller Pål Martin.

- Vi ser også absolutt for oss at andre bydeler vil få ta del i en slik byutvikling, enten du bor på Nordsia eller utover mot Mørkved. Det vil jo aldri være slik at «alle» vil bo midt i smørøyet, så her tror vi hele byen vil få ta del i en positiv prisutvikling i boligmarkedet. Så lenge området utvikles over tid vil det heller ikke være fare for at tilbudet blir større enn etterspørselen, noe dagens nybyggprosjekter viser i form av at nær sagt alle er besluttet igangsatt, til tross for at det aldri har vært så mye å velge mellom som i dag, avslutter han med.

Artikkeltags