Gå til sidens hovedinnhold

Tromsøs byggekonge tjener penger som gress

Artikkelen er over 6 år gammel

Men Bård Sverdrup tar ikke ut utbytte i år.

Bård Sverdrups bolig-imperium har hatt en sterk vekst de siste årene. Og årsregnskapene for 2014, som nylig ble innsendt til Brønnøysundregistrene, viser at suksessen fortsetter.

- Vi er godt fornøyd med fjoråret, sier Sverdrup selv til Nord24, før han henviser videre til økonomisjef Roar Christensen i Totalrenovering.

Også den relativt nytilsatte økonomisjefen mener fjoråret var et godt år.

- Omsetningen har økt med et nivå vi er godt fornøyd med, sier Christensen.

LES HISTORIEN: Bård Sverdrup jobbet seks år på sykehjem. Nå har han tjent seg søkkrik i boligbransjen

Mange nyansettelser

Bård Sverdrup er oppført som eier, daglig leder og/eller styreleder i til sammen 12 ulike selskaper innenfor bygge- og eiendomsbransjen. Flere av dem er driftsselskaper knyttet til boligprosjekter.

Nord24 har gått gjennom de tre mest aktive selskapene i Sverdrups portefølje: Totalrenovering AS, Total Prosjekt AS og konsernet William Eiendom AS.

Totalrenovering AS leverer i all hovedsak håndtverkertjenester. Selskapet øker sin omsetning fra 168 millioner i 2014 til hele 246 millioner i fjor og leverer et resultat på 3,1 millioner kroner etter skatt.

- Vi er godt fornøyd med å ha økt farta og gjort en rekke nye ansettelser. Men vi skulle gjerne hatt litt mer ut nede på bunnlinja, og det legger vi arbeid i nå, sier Christensen.

Totalrenovering er nå oppe i 160 fast ansatte. Innleid arbeidskraft kommer i tillegg.

Solid driftsmargin

Total Prosjekt, som selger boligene som bygges og legges ut i markedet i regi av konsernet, omsatte for 137 millioner kroner.

Til sammen kan Sverdrups konsern vise til en betydelig omsetning i nordnorsk målestokk med 327,4 millioner kroner. Det er en økning på rundt 85 millioner kroner fra året før.

Driftsresultatet for hele konsernet er nesten på 45 millioner kroner. Det gir konsernet en driftsmargin på drøye 13 prosent.

Årsresultatet er på nesten 33,5 millioner kroner. Ingenting tas ut i utbytte, alt skufles tilbake inn i konsernet.

- I all hovedsak er det salg av eiendom som står for veksten i resultatet fra 2013. Vi solgte utleieobjekter i Seminarbakken og vi har begynt salget i Karisvingen, forteller Christensen.

Likevel er ikke konsernet helt fornøyd med overskuddet etter 2014.

- Målsetningen for 2015 blir å ikke bare øke omsetningen, men også årsresultatet, sier Christensen.

Forsøkt oppkjøpt

Bård Sverdrup startet Totalrenovering i 1996, etter å først ha jobbet flere år som ufaglært helsefagarbeider på sykehjem. Deretter bygget han opp selskapet stein på stein, før han rett før årtusenet begynte å investere i eiendom.

Siden har det gått slag i slag for Sverdrup, som var én av få byggeselskaper som kom seg gjennom finanskrisen uten permitteringer eller oppsigelser.

- Vi har blitt forsøkt kjøpt opp flere ganger opp gjennom årene, men takket nei alle gangene, sa Sverdrup til Nord24 i vår.

Den gang kunne Sverdrup fortelle at konsernet har store planer for årene fremover. Varelageret er nå så stort at konsernet de neste fem årene skal bygge minst 500 boliger.

William Eiendom har nemlig kjøpt seg opp en rekke steder i Tromsø, spesielt i Nordbyen, som for eksempel Storgata 104-108.

Dette prosjektet står foreløpig på vent, blant annet på grunn av innsigelser fra Frelsesarmeen.

- Vi går i gang med arbeidet med en gang kommunen godkjenner planene våre, sier Christensen.

Totalrenovering AS

* Etablert i 1996 av Bård Sverdrup og har i dag 160 ansatte.

* På tampen av 90-tallet startet Sverdrup å kjøpe mindre tomter, hvor boliger ble oppført og solgt.

* Morselskapet i konsernet er William Eiendom. Under der ligger Totalrenovering AS, Total Prosjekt AS, Total Eiendom AS og Boligprosjekt AS.

* Ifølge Sverdrup selv har det omtrent ikke blitt tatt ut utbytte fra selskapene i løpet av de 19 årene som er gått siden etableringen.

* De siste årene har konsernet tatt på seg store byggeprosjekter, som for eksempel Skipperhuset og Storgata 114.

Kommentarer til denne saken