Denne banken fikk fart på konkurransen: - Kan spare 20.000 kroner i året

                Forbrukerrådets fagdirektør Jorge Jensen overrekker blomster til BN Bank-direktør Gunnar Hovland.

Forbrukerrådets fagdirektør Jorge Jensen overrekker blomster til BN Bank-direktør Gunnar Hovland.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

15 mai satte BN Bank ned renta, og ble landets biligste. Det har i følge banken ført til så stor tilstrømning av kunder at de ansatte må jobbe skift.

Nå får de ros og blomster fra uventet hold: Tirsdag kom Forbrukerrådets fagdirektør Jorge Jensen innom hovedkontoret med røde roser.

- Endelig begynner konkurransen på bankmarkedet å virke. Det skal BN Bank ha en god del av æren for. Dere fortjener absolutt en rose fra forbrukerne for at de leder an i kappløpet for stadig lavere utlånsrenter, sa Jensen i følge en pressemelding fra BN Bank.

- Første gang

Det er ikke hverdagskost at en bank får så gode ord fra Forbrukerrådet.

- Jeg har jobbet i Forbrukerrådet siden 2008. Dette er første gang på de seks årene at vi har delt ut forbrukerros på denne måten, sier Jensen.

LES OGSÅ: Her er landets billigste boligrente. - Og det gjelder alle!

LES OGSÅ: Dette trikset gir deg superrente

- Mange tusen takk. Dette var litt av fjær i hatten for BN Bank. Denne rosen er vi stolt av.

Det var spontanreaksjonen til BN Bank-sjef Gunnar Hovland.

Forbrukerrådet hadde med seg Huseiernes Landsforbund til BN Bank-besøket.

- Vi vil gjerne gi BN Bank et klapp på skulderen viljen de nå viser til å øke konkurransen i banksektoren. Det er mye penger å spare på å være en bevisst bankkunde, sa fylkesleder Inger Johanne Dehli i Huseiernes Landsforbund i Sør-Trøndelag, og trakk frem følgende eksempel.

- Sparer 20.000 kroner i året

- Har man fire millioner kroner i lån, og betaler 3,1 prosent i rente, gir det en rentekostnad på 124.000 kroner i året.  Med BN Banks beste rente på 2,6 prosent sparer man 20.000 kroner i året. Vi håper flere banker vil følge BN Banks eksempel å senke rentene, sier Dehli.

I følge en pressemelding fra Forbrukerrådet er det nå store forskjeller mellom bankene, og man kan tjene mye på å bytte bank.

– Forbrukerne har flere verktøy som setter dem i stand til å finne rett bank; finansportalen.no fra Forbrukerrådet og rentekartet til Dagens Næringsliv, for å nevne noen, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

– Samlet gir disse verktøyene et godt bilde av hva man kan oppnå i dag, og vanlige forbrukere taper mange penger på å være passive. Man kan lett tjene 10 000–15 000 kroner på et vanlig lån ved å bytte til rimeligste bank, sier Jensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken