- Dyr og dårlig boligløsning

Ingrid Marie Kielland (SV).

Ingrid Marie Kielland (SV).

Artikkelen er over 5 år gammel

Ingrid Marie Kielland (SV) vil ha kommunal boligbygging.

DEL


- Å la private bygge for kommunen, og så kjøpe boligene tilbake er en dyr og ineffektiv løsning. Det sier Ingrid Marie Kielland (SV) etter at byrådet i Tromsø tirsdag presenterte høringsutkastet til sin boligpolitiske handlingsplan.

Der foreslår de blant  annet å pålegge utbyggere å selge inntil 10 prosent av nye boliger i prosjekter til kommunen, som har et skrikende behov for kommunale utleieboliger.

- Dyr løsning

Byrådet mener prisen blir til å leve med om kommunen kjøper seg tidlig inn i prosjektene. Kielland mener de er fanget av egen ideologi.

- Det er mange gode intensjoner i planen, men byrådet vil overlate alt ansvar til private. Det er forståelig ut fra deres ideologi. Men om kommunen skal bruke 132 millioner i året for å kjøpe seg inn i private prosjekter med høy kvadratmeterpris er det en dyr løsning. Kommunen kunne selv bygd prosjektene, og ville da fått lånebetingelser som ville gjort det rimeligere.

Eiendomsselskap

Kielland mener Tromsø kommune allerede har verktøy på plass til å forsere en sosial boligbygging. Hun viser til det kommunale eiendomsselskapet Arnestedet AS som i dag forvalter kommunale eiendommer.

- Arnestedet AS er i dag et eiendomsselskap som driver spekulasjon. Om de hadde gjort  om formålet til boligbygging med sosial profil kunne det  gitt boliger ikke bare til vanskeligstilte, men prosjekter med nøktern standard som gjorde det mulig for å flere å kjøpe leilighet. Med kommunen som utbygger ville man også stått mer fritt  til å gjøre en helhetlig byplanlegging.

Artikkeltags