Gå til sidens hovedinnhold

Boris anker - om han ikke vinner

Artikkelen er over 5 år gammel

STOCKHOLM (Nord24.no): I en Nord24-video fra rettsalen i Sverige – fastslår forsvarer Hans Strandberg at det slett ikke er snakk om noe vinn eller forsvinn:  Boris anker om han ikke blir frikjent!

Men det gjelder ikke bare Boris - både aktor og forsvarer regner med at saken ankes til den svenske lagmannsretten - Svea hovrätt i Stockholm – uansett hva dommen blir.

Det går mot slutten av rettsaken mot Boris Benulic og hans medtiltalte i sal 4 i Södertörns Tingsratt. Et par-tre vitneforklaringer til denne uken – så er det klar for sluttprosedyre i neste uke.

Dommerne skal ha ferie i juli – trolig er dommen dermed klar tidlig i juli måned.

- Koster mye penger

- Skulle dommen gå imot Boris Benulic så vil han helt klart anke den. Jeg kan ikke tenke meg noe annet. Det holder jeg som selvsagt, sier Hans Strandberg – Boris Benulic sin advokat.

Mens behandlingen i tingretten foregår i Huddinge utenfor Stockholm er ankeinstansen Svea Hovrätt i selve byen.  

- Om vi derimot får han frikjent her – så tør jeg ikke svare på om aktor anker. Det er jo en stor sak som koster mye penger. Det skulle tale imot at en ytterligere en gang kjører en ny sak. Det som taler for at de likevel vil gjøre det er at det just er en stor sak med stor prestisje og mye penger lagt ned i etterforskningen og at en derfor vil gå videre, men det vet jeg ikke det må du spørre dem om, fortsetter Strandberg.

Men aktoratet har ingen planer om å legge seg død om utfallet av saken ikke går deres vei. Aktor Lennart Gollard bekrefter ovenfor Nord24.no at de regner med at saken vil ankes av en av partene.  Men det vil ta tid før saken kan behandles av lagmannsretten. Det kan lett være snakk om ett år. Aktoratet vil i så fall etterforske nye forhold som er framkommet under tingrettens behandling videre den tiden det vil ta fram til saken skal behandles i lagmannsretten.

Spiser fortsatt ikke på samme plass

Aktørene i rettsaken er merkbart mer hjemmevante og preget av å ha tilbragt store deler av tiden etter påske i samme rom på dagtid. Tonen er mer direkte og familiær – det trengs ikke så mange ord for å finne fram til samme nummer i de 13.ooo sidene bevismateriale – og dommeren er enda lunere i humoren.  Men fortsatt veksler ikke aktoratet og forsvarerne et eneste ord i pausene – og de spiser slett ikke på samme den samme orientalske restauranten på den slitne jernbanestasjonen, som er stedet de må gå for å få lunsj. Der er det Boris sin fløy som regjerer.

- En av de mest kompliserte sakene

Mens Ekobrottsmyndigheten er nøktern i sin omgang med medier – så er forsvarene lettere å få i tale. Strandberg er en svensk kjendisadvokat innenfor økonomiske saker - og en medievant kar som lett forholder seg til en mikrofon.  Han mener denne saken en av de mest kompliserte han har hatt.

- Denne saken er spesiell for den er veldig, veldig teknisk. Vi holder på dag etter dag og diskuterer spørsmål som mange har vanskeligheter med å forstå. I den forstand er det teknisk sett et av de vanskeligste økonomiske lovbruddsakene – for rett og slett å klare å forstå hva som har hendt, sier Hans Strandberg.

Denne uken er verken Pierre Sjöö eller Helena Ridderstråle til stede i retten – kun deres advokater.

Kommentarer til denne saken