Gå til sidens hovedinnhold

Den nye NHO Troms-direktøren om personlige nettverk, habilitet og utfordringer

Artikkelen er over 7 år gammel

Fredag – midt under skatteoppgjøret – varslet NHO sentralt at ny regiondirektør for NHO Troms og Svalbard var ansatt. Den utvalgte var Christian Chramer – kommunikasjonsdirektøren i Norges sjømatråd.

- Du vet dårlige nyheter slippes på fredager hvor det også skjer mye annet, ler Christian Chramer.

Men sannheten er nok mer at NHO ville ha nyheten ut så fort som mulig. Forståelig all den tid det har vært særlig stor oppmerksomhet rundt akkurat denne stillingen, med svært mange søkere og mye spekulasjoner. Chramer var imidlertid den som trakk det lengste strået i ansettelsesprosessen – og i februar går han i gang i nyjobben.

Nettverk

- Jeg ser veldig fram til å få bidra til å synliggjøre verdiene i vår region. Både de menneskelige, de naturgitte forutsetningene og de naturressursene vi har. Vi i NHO skal jobbe med alt fra kompetansebygging, til rammebetingelser og å skape møteplasser. Jeg er veldig opptatt av at våre medlemsbedrifter skal se at de har et solid nettverk i ryggen i NHO, sier 41-åringen.

Nettverk er da også noe som en opplagt må konfrontere Chramer med.

- Kona di Anne Berit Figenschau er finansbyråd i Tromsø kommune – selv blir du regiondirektør i NHO. Mye makt samlet rundt middagsbordet hos dere?

- Jeg kan si deg at rundt middagsbordet vårt handler det mest om fotballtreninger og hva en skal gjøre til helga, smiler Chramer.

- Må være ryddig

Men problemstillingen er han oppmerksom på.

- Dette er en problemstilling NHO og jeg selv har vært opptatt av under intervjuprosessen. Min kone har et politisk verv – min stilling vil også ha en politisk rolle. Vi er nødt til å være ryddig og tydelig på habilitet og rolleavklaringer. Og vi er nødt til å ha kontakt med våre ledere i saker hvor det kan være fare for det motsatte, sier han.

Han mener å ha kommet fram til en grei avklaring på disse spørsmålene i NHO.

- Jeg er heller ikke alene på kontoret – er det saker hvor det blir utfordringer, kan jeg søke bistand fra andre ansatte i NHO, sier Chramer.

- Folk har sosiale liv

Men samtidig minner han om at han er regionleder for hele Troms fylke samt Svalbard, mens kona er finansbyråd i Tromsø.

- Din gode venn Stein Gunnar Bondevik er regiondirektør i Innovasjon Norge i avdeling Troms – og Svalbard?

- Habilitet er alltid et viktig tema for alle som har en rolle i samfunnslivet. Folk har sine sosiale liv, sine nabolag og sin omgangskrets. Det er ikke spesielt for meg og eller mitt nettverk, sier han.

Han mener dessuten at han har en bred og innholdsrik bakgrunn med kontakter og venner fra studietiden, årene i det militære og de mange årene i sjømatnæringen.

- Glad for mitt nettverk

LES MER: Alle vil bli NHO-sjef

- Jeg er glad for at jeg kommer inn i NHO med et bredt nettverk fra ulike deler av min erfaringsbakgrunn, fra offentlig og privat sektor fra kysten og fra innlandet – et nettverk som vil gi meg ulike innfallsvinkler, sier Chramer.

Og en av de jobbene han går i gang med tidlig – vil være medlemsrekruttering til NHO Troms og Svalbard.

- Og så synliggjøre medlemskapsverdien vår. Jeg ser fram til å komme meg på veien i Troms – og på flyet til Svalbard for å treffe mest mulig bedrifter. Det er jo en flott jobb jeg går til. En tredelt jobb, som vil handle om å være ute blant bedriftene i regionen, på kontoret i Tromsø og mot sentrale beslutningstakere, sier Christian Chramer – nyansatt regiondirektør i NHO Troms og Finnmark.

Kommentarer til denne saken