Gå til sidens hovedinnhold

Christian Chramer ny NHO-sjef

Artikkelen er over 7 år gammel

Tromsømannen Christian Chramer er i dag ansatt som ny direktør for NHO region Troms og Svalbard

- Jeg er svært glad for muligheten til å jobbe for NHOs medlemsbedrifter i Troms og på Svalbard. Nord-Norge er i rivende utvikling og vi har store muligheter i landsdelen. Disse vil jeg å bidra til å gjøre mer synlige. I tillegg ønsker jeg å være en aktiv samspillspartner for medlemmer og interessenter og ser frem til å ta fatt på de mange spennende oppgavene i NHO på nyåret, sier Chramer i en pressemelding som ble sen dt ut fra NHO i formiddag.

Nord24.no skrev tidligere i høst en sak om den store interessen for denne stillingen hvor også Christian Chramer var nevnt som en kandidat.

Chramer jobber i dag som kommunikasjonsdirektør for Norges Sjømatråd. I de siste årene har han også vært regionansvarlig for Asia i samme organisasjon.

41-åringen har utdannelse fra Krigsskolen, Norges Handelshøyskole og Universitetet i Tromsø. Han har flere års erfaring fra ulike lederstillinger i Norges sjømatråd og var før det ansatt i sentrale stillinger i Forsvaret.

Chramer tiltrer i sin nye stilling 2. februar 2015.

Direktør Ole Erik Almlid i NHO er selv fornøyd med ansettelsen av den nyeregiondirektøren ved Tromsø-kontoret.

- Chramers bakgrunn gjør at vi har store forventninger til ham. Næringslivet i Troms og Svalbard får en representant med internasjonal næringslivserfaring, meget god utdannelse og lederegenskaper som vil bety et løft for oss. Hans visjon for regionen gjør meg trygg på at våre medlemmer vil få en fremoverlent, synlig og inkluderende regiondirektør i Chramer, sier Almlid.

- NHO Troms og Svalbard spiller en viktig rolle både regionalt og med hensyn til forståelsen av landsdelen i en nasjonal sammenheng. Med Chramer har vi fått en direktør som vil bidra til å synliggjøre dette. Han vil bli en ressurs for medlemsbedriftene våre. Samtidig er jeg sikker på at han vil bidra til å videreutvikle NHO som organisasjon i nord, sier styrelederen for NHO Troms og Svalbard, Ivan C. Burkow,

Burkow vektlegger Chramers kjennskap til nordnorsk næringsliv som et stort pluss.

Det har vært store spekulasjoner rundt lunsjbordene i Troms på hvem som ville få denne stillingen etter Trond Skotvold sluttet.

Kommentarer til denne saken