Gå til sidens hovedinnhold

Tromsøselskap fikk jobb for 75 millioner: De skal bygge nyveien

Artikkelen er over 4 år gammel

Stakkevollveien rustes opp. Nå har Statens vegvesen valgt entreprenør for sin del av prosjektet: 500 meter mellom nedkjøringen  fra UNN og industriområdet ved Gimle.

Det var tromsøselskapet Consto som leverte laveste pris gjennom Consto Anlegg, med 75,76 millioner. Det melder Statens Vegvesen i dag.

Consto Anlegg har hovedkontor i Akershus, men egen avdeling i Nord-Norge.

Arbeidet starter etter planen denne måneden, og er ferdig om to år.

Det skal bygges firefelts veg og en ny rundkjøring ved Gimlevegen. Rundkjøringen er viktig for utviklingen av området, der blant annet Bring/Posten nå skal inn med store transportbehov. Et nytt fryselager i regi av Fiskernes Agnforsyning og Eimskip kommer også til å føre til store transportbehov.

En annen arm av denne rundkjøringa gjør det mulig å forlenge hovedvegen videre nordover nedenfor dagens veg. Denne forlengelsen vil eventuelt komme i et senere prosjekt.

I tillegg blir det egen sykkelveg og fortau for fotgjengere langs den nye vegen, og legge disse i en undergang under den nye rundkjøringa på Gimle. Også busspassasjerer vil komme seg raskere fram på den nye vegen, fordi den får egne kollektivfelt som får bussen ut av bilkøen.

Det var til sammen seks entreprenører som leverte inn tilbud på arbeidet.

Tromsø kommune har i mellomtiden fått problemer med utbyggingen av den sørlige delen av Stakkevollvegen på grunn av plassmangel.

LES OGSÅ: Utsetter avgjørelsen om nye Stakkevollvegen: - Jeg blir matt

LES OGSÅ: Slik kan de løse plassproblemet på Stakkevollveien: - Tror nok man må tørre å fjerne sykkelbanen

Kommentarer til denne saken