I fjor tjente de 25 millioner: - Vi kan ikke si oss fornøyd

Direktør i Coop Nord, Yngve Haldorsen.

Direktør i Coop Nord, Yngve Haldorsen. Foto:

DEL

Coop Nord øker inntjeningen. Resultatet på 25 milloner er en økning på hele 39 prosent fra fjoråret . Men deres nye direktør Yngve Haldorsen har større ambisjoner.

- Vi kan ikke si oss helt fornøyd, men vi arbeider etter en langsiktig plna for bedring av inntjeningen, sier Haldorsen i en pressemelding.

Han peker på to hovedmål fremover: Lavere kostnader og fornøyde kunder.

- Vi har en overordnet tro på at fornøyde kunder vil handle oftere hos oss enn hos konkurrentene og at de snakker godt om oss. Det vil gi oss enda flere fornøyde kunder.

Hard konkurranse

Coop henter samtidig flere medlemmer, med god vekst blant yngre kunder. De har nå om lag 92.000 medlemmer. Og de får glede av bedringen i resultatet. I fjor fikk de 86 millioner tilbakebetalt i form av kjøpeutbytte og andre medlemsfordeler.

Dagligvaremarkedet i Tromsø utgjør en betydelig del av omsetningen, og her møter Coop den hardeste konkurransen i landet. I fjor økte markedsandelen med en prosent. Det siste året har de hentet ytterligere andeler fra konkurrentene. Omsetningen økte fra 3,2 til 3,3 milliarder.

Coop har gjennom flere år satset på Extra-butikker, men har i det siste etablert nye Prix-butikker og profilert om de største butikkene til Prix. 

Blant dem Coop Hatteng i Storfjord som er nyrenovert, og Coop på Tennevoll som ble kjøpt fra Spar. Samvirkelaget i Birtavarre er fusjonert inn og dermed har de 11 Prix-butikker i regionen. De har også åpnet en ny butikk på Strandkanten i Tromsø.

Stor på eiendom

Coop Nord er suverent største aktør i dagligvarebransjen med sine 1000 ansatte. De er også blant de største eiendomsaktørene i Nord-Norge med 250.000 m2 bygningsmasse, hvorav en betydelig del leies ut til andre aktører. Blant dem kjøpesentrene i Tromsø, Harstad og Leknes.

I fjor meldte 4.050 kunder seg inn i Coop Nord, som er et av de største samvirkelagene i Norge.

Fakta om Coop Nord SA

  • Ca. 60 butikker fordelt på kjedene Obs, Extra, Coop Prix, Coop Marked, Obs Bygg, Extra Bygg og Coop Byggmix.
  • 92.0000 medlemmer som også er medeiere
  • Virksomhet i 23 kommuner i Troms, Ofoten og Lofoten

Artikkeltags