Avlyser anløp - snuhavnsatsing står uten skip neste sommer

INGEN BESØK I 2016: Cruiseskipet Empress vil ikke ankomme Lakselv kommende sommer. (Foto: Stian Eliassen)

INGEN BESØK I 2016: Cruiseskipet Empress vil ikke ankomme Lakselv kommende sommer. (Foto: Stian Eliassen)

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Storsatsing i fare for Porsanger.

DEL

LAKSELV (iFinnmark): Kommunen investerte millioner for å få cruiseanløp. Prosjektet gikk med dundrende underskudd. Og nå er cruiseeventyret i Porsanger avlyst neste sesong.

– Cruiseskipet Empress kommer ikke til Nordkapp og Porsanger neste år. Dermed blir det ingen snuhavn i Lakselv for dette skipet i 2016. Det spanske rederiet Pullmantur har besluttet å bytte ut cruiseskipet Empress med et større skip som heter Monarch. Dermed kanselleres alle våre anløp for Empress for 2016. Pullmantur har besluttet at Monarch ikke skal ha cruise med utgangspunkt i Narvik og Lakselv i 2016. Dermed blir ikke anløpene nord for Trondheim erstattet av Monarch, melder Nordkappregionen havn på sine nettsider.

Overfor den samiske avisen Ságat, som først meldte om nyheten, bekrefter også European Cruise Service AS dette.

– Rederiet ønsker å komme med en større flåte, så de bytter ut Empress med et skip som heter Monarch, sier Espen Anfinsen til Ságat.

– Holder ikke med en tenderkai

Per Arve Amundsen, styreleder i Northcape Turnaroundport AS konstaterer overfor iFinnmark at Pullmantur avlyser de to planlagte anløpene til Hamnbukt.

Per Arve Amundsen, styreleder i Northcape Turnaroundport AS konstaterer overfor iFinnmark at Pullmantur avlyser de to planlagte anløpene til Hamnbukt.

– Det er en realitet vi må forholde oss til. Selskapets eksistens og snuhavnas eksistens avhenger at man får til en løsning med en Seawalk. Men denne er man ikke nærmere enn man var i vår.

– Er snuhavneventyret over for Porsanger?

– Nei ikke slik vi ser det. Men realitetene er fortsatt at man må ha en Seawalk-havneløsning. Det holder ikke med en tenderkai slik formannskapet ser ut til å ha trodd, sier Amundsen til iFinnmark.

– Ingen kommentar

Knut Roger Hanssen (H), tidligere ordfører og kanskje den som kan betegnes som snuhavnas far, visste ikke om kanselleringen før han ble orientert av iFinnmark.

– Det finnes da andre cruiseselskaper enn Pullmantur, svarer Hanssen.

– Men de var booket inn, og dette er tapte inntekter. Har du noen kommentar til det?

– Det har jeg ingen kommentar til, overhodet ikke, svarer Hanssen.

– Gjør det mer krevende

Aina Borch (Ap), ordfører i Porsanger, sier dette kompliserer snuhavnprosjektet.

– Det gjør det mer krevende, fordi man må jobbe frem en løsning med Seawalk. Jeg har allerede tatt et initiativ overfor Hammerfest kommune, for å få til et interkommunalt samarbeid, sier Borch til iFinnmark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken