ALTA (iFinnmark): Generalforsamlingen i det lille oljeselskapet samlet rundt 46 prosent av de stemmegivende aksjonærene.

Et av de store temaene på generalforsamlingen var flyttingen av North Energy sitt kontor i Alta til Tromsø. En flytting som skal bidra til å få ned kostnadene i selskapet, som må ta grep for fortsatt drift.

LES MER: Nå er det avgjort - North Energy flytter til Tromsø

LES MER: Boret tørt for fjortende gang på rad

De lokale investorene i North Energy i Finnmark ga tydelig beskjed om hva de mente om vedtektsendringen, men når stemmene ble talt opp var det kun åtte prosent som stemte mot en flytting.

Direktør i Alta Kraftlag, Per-Erik Ramstad representerte både Origo kapital og kraftlaget under generalforsamlingen. Ramstad hadde ikke regnet med at de skulle klare å snu styrets beslutning om å flytte kontoret.

– Vi stemte mot flytting, men når 92 prosent stemte for eller blankt så ble det sånn, forteller Ramstad, som er tydelig på at dem ikke hadde gått inn med kapital i selskapet om det hadde blitt lagt utenfor Alta da det ble etablert.

– Vi håper jo selvsagt at de berger selskapet ved å flytte det til Tromsø. Det er styret og ledelsen som står helhetlig bak denne avgjørelsen.

Opptur og nedtur

Selv om det nå er klart at oljemyggen ikke lenger vil ha kontor i Kunnskapsparken, så mener Ramstad at man ikke bare skal deppe over situasjon.

– Det har vært en nedtur for oss som har investert mye penger i selskapet, men for Alta-samfunnet har det vært en opptur siden dem ble etablert i 2007, forteller direktøren i Alta Kraftlag.

Styreleder i North Energy, Anders Onarheim, setter pris på at aksjonærene i selskapet er engasjerte, men skal North Energy kunne drifte videre må utgiftene ned.

– Vi skjønner at det er trist, og er ikke overrasket over engasjementet. Men vi må redusere så mye på utgiftene at vi kan drive videre. Nå har vi kapital nok til å drive ut 2016, sier han.