Gå til sidens hovedinnhold

DNB legger ned 59 kontorer i Norge - 600 mister jobben

Artikkelen er over 5 år gammel

Endrede bankvaner gjør at DNB økser kontorer og ansatte.

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge i løpet av første halvår 2016.  Banken har i dag 116 kontorer landet over.

Samtidig skal bankkonsernet nedbemanne. Det betyr at 600 ansatte mister jobben.

Det betyr at halvparten av DNBs kontorer blir nedlagt.

15 av disse er i Nord-Norge. Se listen over alle kontorene som blir nedlagt landet over lengre ned i artikkelen.

I en pressemelding som er sendt ut i ettermiddag sier konserndirektør Trond Bentestuen at DNB vil forsøke å løse nedbemanningen med frivillige ordninger.

- Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier Bentestuen.

Allmøter pågår i ettermiddag

Det får ansatte i DNB vite akkurat nå på allmøter over hele landet.

Beslutningen er en del av DNBs omfattende omorganisering.

Nord24 har fått tilgang på en liste over kontorene som er besluttet avviklet. Kontorene er organisert under DNB Retail, som har ansvar for å betjene DNB-konsernets 2,2 millioner personkunder og om lag 180 000 norske bedriftskunder over hele landet.

Konserndirektør Bentestuen sier i pressemeldingen at de fleste av kundene som berøres av kontornedleggelsene fortsatt vil ha et DNB-kontor innenfor en halvtimes kjøretid.

- Vi skal fortsatt være fysisk til stede mange steder i Norge. I de situasjonene der kundene vil snakke med banken ansikt til ansikt, skal vi tilby riktig kompetanse og god rådgiving. Samtidig øker vi bemanningen på kundesenteret vårt, der alle som ønsker får personlig betjening døgnet rundt, både på telefon og via chat, sier Bentestuen.

Han sier at bakgrunnen for nedleggelsene og nedbemanningen er endret atferd hos norske bankkunder.

– Den utviklingen som vært i kundeatferd det siste året er dramatisk, og ikke noe vi kunne forutse. Av all kundetrafikk til DNB, er det kun 1 prosent som går gjennom filialene våre, sier Bentestuen.

Listen som Nord24 har fått tilgang viser at disse kontorene legges ned:

Oslo Østafjells:

I regionen Oslo Østafjells avvikles følgende kontor: Bekkestua, Solli Plass, Røa, Stovner, Manglerud, Sætre, Revetal, Holmestrand, Notodden, Slemmestad, Stokke, Sande, Lier, Hokksund, Sigdal.

Øst

I region Øst er disse kontorene besluttet nedlagt: Borge, Kolbotn, Ås, Råholt, Sørumsand, Moelv, Lørenskog, Raufoss, Halden, Årnes, Nittedal, Elverum, Dombås, Ringebu, Otta.

Sør-Vest

I region Sør-Vest skal disse kontorene legges ned: Åkrehamn, Knarvik, Tvederstrand, Os, Sola, Solheimsviken, Vestkanten, Askøy, Ba, Åmot, Odda, Mandal, Egersund, Nordfjordeid.

Nord-Norge

I Nord-Norge er disse kontene besluttet avviklet: Solsiden, Heimdal, Sirkus, Hammerfest, Vadsø, Kirkenes, Narvik, Andenes, Fauske, Ørnes, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Levanger, Namsos.

Vi oppdaterer denne saken.

Kommentarer til denne saken