Nå kan du betale med Vipps i butikken - og bruke mindre tid i kø

Oslo, Norway 20160216.
Med Vipps fra DNB kan du enkelt sende eller be om penger fra mobilen. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo, Norway 20160216. Med Vipps fra DNB kan du enkelt sende eller be om penger fra mobilen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

DNB lanserer nå en ny versjon av den populære appen Vipps, laget for bedriftskunder. Butikker som bruker Vipps kan tilby kunder å betale på forhånd, eller mens de står i kø i butikken.

– Med Vipps Bedrift kan bedriften følge betalingsstrømmene på nettet. Og du får en god oversikt over salget. Du kan blant annet filtrere på dato og se alle transaksjoner i en gitt periode, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding.

– Kjøper du en vare mens du står i kø i butikken, vil det vises at beløpet er reservert på kontoen din. Når du så kommer først i køen viser du bare telefonen, trykker «Utsjekk» og får en kvittering. Dette gjør det lettere å sikre seg mot svindel, og det gjør at man unngår å betale for en vare som er utsolgt, fortsetter han.

Den nye appen er tilgjengelig for rundt 15.000 bedriftskunder. Vipps er den største betalingsappen på det norske markedet, fire av ti har lastet ned appen siden den ble lansert i fjor og DNB har 1,6 millioner aktive brukere.

DNB har tidligere utvidet Vipps for å brukes av foreninger og lag, og bedriftskunder.

Vipps og konkurrenter

PRISER

Vipps:

Privatpersoner: Det koster ingenting å overføre beløp under 5.000 kroner. Å vippse 5.000 kroner eller mer koster 1 % av beløpet.

Bedrift, lag og foreninger: Ingen etableringsgebyr eller abonnementspris. Du betaler kun for bruk av Vipps.

Årlig Vipps-omsetning i kroner:

  • 0 - 50 000: 2,5 %
  • 50 001 - 100 000: 2,0 %
  • 100 001 og oppover: 1,5 %

Mobilepay

Alle privatpersoner – uansett bank – kan laste ned og bruke MobilePay. Alle brukere kan overføre og motta penger med MobilePay, uten at det koster noe. For å bruke appen må du ha en smartelefon og en egen konto i en norsk bank og et norsk betalingskort med kortnummer (Visa, MasterCard, Maestro og Visa Electron). Du må ha fylt 15 år.

mCash

Priser for privatpersoner

VennebetalingGratis
Betale i butikkenGratis
Betale på nettGratis

Priser for kantine, lag og forening

EtableringsgebyrGratis
Løpende faste utgifterGratis
Transaksjonsgebyr1,8 % + 20 øre

Artikkeltags