Gå til sidens hovedinnhold

Her skal de legge 34.000 tonn asfalt denne sommeren

Artikkelen er over 4 år gammel

Fikk storkontrakter i Troms og Finnmark.

Lemminkäinen har signert to store kontrakter med den nordnorske entreprenørgiganten Leonhard Nilsen og Sønner AS (LNS).

De skal stå for asfalteringen av både Bjarkøyforbindelsen og den store opprustningen av E6 utenfor Alta.

Mellom 15 og 18 ansatte er dermed sikret jobb i sommer.

- Leonhard Nilsen og Sønner AS er en svært viktig og kompetent entreprenør i regionen. Vi er glade for at de har valgt oss som partner i disse prosjektene, sier Kenneth Tangen, avdelingssjef i Lemminkäinen Finnmark/Harstad i en pressemelding.

Kan kjøre E6

I prosjektet «E6 Alta vest» skal Statens Vegvesen oppgradere dagens E6 til stamveistandard. Strekningen Storsandnes-Langnesbukt er én av seks delstrekninger. Her skal noe vei oppgraderes, og det skal bygges drøyt to kilometer tunnel. Veien skal være ferdig i løpet av 2017.

Knytter lokalsamfunn sammen

Bjarkøyforbindelsen er den største samferdselsinvesteringen Troms fykeskommune har i denne perioden. Øyene Bjarkøy, Sandsøy og Grytøy skal knyttes sammen. Det har allerede blitt store forsinkelser og overskridelser i prosjektet på grunn av vanskelige grunnforhold i en undersjøisk tunnel på 3,2 kilometer. Men i løpet av sommeren skal den være asfaltert. Bjarkøyforbindelsen

Viktig for Lemminkäinen

E6-prosjektet er på 20.000 tonn asfalt, mens Bjarkøyforbindelsen er på 14.000 tonn asfalt. Lemminkäinen har dermed sikret aktivitet gjennom sesongen.

– De nordligste fylkene er viktige for Lemminkäinen, sier Kenneth Tangen.

Arbeidet i Storsandnestunnelen starter opp nesten umiddelbart, mens på Bjarkøyforbindelsen begynner asfalteringen litt senere i år.

Kommentarer til denne saken