Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) har de siste månedene slitt med å skaffe nok arbeid til sine ansatte.

Siden august har LNS sett seg nødt til å permittere 23 ansatte. Selskapet har base på Andøy, men har oppdrag over hele Nord-Norge, Svalbard og deler av landet forøvrig.

LNS' nettsider skriver administrerende direktør Frode Michal Nilsen at tøff konkurranse med utenlandske aktører er årsaken til oppdragstørken.

- Årets anbudsfangst har så langt vært av det svært magre slaget. Vi kan ikke skryte på oss å ha fått et eneste større anbud så langt i år. Når vi da i tillegg har avsluttet et stort prosjekt samt hatt gjennomslag på flere andre prosjekter samtidig sier det seg selv at vi sliter med sysselsettingen, skriver Nilsen.

- Berører meg personlig

Han skriver også at han personlig synes det er tungt å måtte å måtte permittere, noe som ikke har skjedd i LNS på mange år.

- Jeg kan forsikre om at permitteringene berører meg personlig. Dette oppleves som veldig tungt. Jeg kan forsikre alle om at vi gjør alt som er mulig for at vi skal få nye oppdrag, skriver Nilsen.

Direktøren skriver også at han har tro på at situasjonen vil snu forholdsvis raskt, og at det derfor ikke er aktuelt med oppsigelser på nåværende tidspunkt.

– Vi har beinhard konkurranse med utenlandske selskap. De norske entreprenørene har bygd opp kapasitetene for å møte de nye anbudene, men prisene er gått ned med 8-10 prosent bare siden i fjor, sier Frode Nilsen til VOL.

Optimisme

Stabssjef Åse Mette Spjelkavik i LNS uttrykker også optimisme overfor VOL.

– Det er ingen dramatikk i dette, selv om det er lenge siden vi i LNS sist gang måtte permittere ansatte. Det er jo i bransjes natur at det svinger i antall prosjekter, det handler jo om ordretilgang. Men for dem som er berørt, er det jo leit, sier Spjelkavik.