Gå til sidens hovedinnhold

Innfører dynamisk minstepris for torsk

Artikkelen er over 4 år gammel
(Lofotposten)

Råfisklaget innfører dynamisk minstepris for torsk. Det ble klart etter torsdagens forhandlinger mellom Råfisklaget og fiskeindustrien.

– Partene som forhandler minstepriser for fisk i Råfisklagets distrikt har i dag blitt enig om å innføre en forsøksordning med dynamiske minstepriser for torsk. Ordningen vil tre i kraft fra og med mandag 3. oktober, og forsøksperioden vil i første omgang vare ut året, heter det i en pressemelding sendt ut av Råfisklaget.

Ny minstepris vil bli beregnet annenhver uke, og gjelder i like lang tid. Beregning tar utgangspunkt i oppnådde gjennomsnittspriser for fersk og fryst torsk, samt utviklingen i eksportpriser for torskeprodukter.

– Dette kan være en historisk milepæl hvis forsøksordningen lykkes, sier adm. direktør Trygve Myrvang, som ledet forhandlingene fra Råfisklagets side.

– Hvis vi får systemet med dynamiske minstepriser til å fungere hensiktsmessig, vil det være naturlig å utvide det også til andre fiskeslag. Det blir meget spennende å følge utviklingen videre!, la han til.

I tillegg ble partene enige om å videreføre de gjeldende minstepriser for annen fisk inntil videre.

Kommentarer til denne saken