Legger ned lakseslakteri med 41 ansatte

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Får tilbud om å flytte til ny jobb.

DEL

Cermaq har over tid forsøkt å selge sitt lakseslakteri i Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen, uten å lykkes. Nå blir driften lagt ned, og 41 arbeidsplasser går tapt.

I forrige uke var Cermaq-ledelsen nær et salg av lakseslakteriet, men de klarte ikke å få en avtale i land. Dermed mister Øksnes kommune 41 faste arbeidsplasser førstkommende onsdag, skriver Vesterålen Online.

Torsdag var Cermaqs administrerende direktør Knut Ellekjær, regiondirektør for Nordland Snorre Jonassen og ansattrepresentant i styret Lisbeth Pedersen i Øksnes. Hva som gjorde at forhandlingene om et salg strandet, ønsker de ikke å si.

– På grunn av helt andre forhold i forbindelse med forhandlingene vi har vært i, kom vi ikke i mål i forrige uke, og dermed ble det ikke noe av det salget som vi hadde håpet å kunne informere de ansatte om på allmøtet i Alsvåg i dag, sier Ellekjær.

Samtlige av de 41 ansatte har fått tilbud om jobb ved Cermaqs nye slakteri i Steigen. 15 har takket ja, mens 16 har tilbud om annet arbeid, hovedsakelig i hvitfisknæringen.

Artikkeltags