Nergård investerer én milliard i nytt utstyr: - Viktige investeringer i framtida

DEL

Det lokale fiskerikonsernet Nergård har nylig anskaffet seg en ny toppmoderne tråler til en verdi av over 430 millioner kroner. Nå går de til anskaffelse av nok et fiskefartøy, og sier i en pressemelding at de dermed vil ha investert én milliard kroner i nytt utstyr.

–Det er et betydelig løft for oss, samtidig er det viktige investeringer i framtida med hensyn til bærekraft både når det gjelder ressurshåndtering og selskapets totale miljøavtrykk, sier konserndirektør Tommy Torvanger.

Den fiskeklare tråleren "Senja" vil for øvrig få sin dåp i havna i Tromsø, forteller konsernet.

Topp moderne

"Første uka i mai i år kommer Nergårds nyinvestering til 430 millioner kroner til havna i Tromsø. En topp moderne tråler, utviklet og bygd hos Vard Brattvåg blir åpen for publikum fredag 8.mai. Den 80 meter lange båten er utrustet med de mest moderne og nyeste løsningene for fangsthåndtering," skriver de i pressemeldingen, og sier dette er konsernets måte å møte nye kvalitetskrav på.

Når det kommer til den nye tråleren, skriver konsernet at også den skal bygges i Norge.

–Vi tenker framtid og bærekraft. Med det nye fiskefartøyet sikrer vi at all biomasse av fangstene blir utnyttet. Ingenting går til spille og hele fisken blir tatt med til land og utnyttet, sier daglig leder Kenneth Holmøy i Nergård Havfisk.

Stor dåp

I følge Nergård ventes det flere hundre mennesker til dåpen i Tromsø i mai. Det inviteres også til åpen båt, der folk kan beskue den moderne tråleren.

– Og vi er ekstra stolte over at en av våre ansatte, Hildegunn Simonsen, skal være gudmor. Hun har vært hos oss i over 30 år.

Dåpen skjer under under Sjømatfest 2020.

- Vårt formål er å skape matglede og bygge kunnskap om sjømatnæringa. Alle har en jobb å gjøre for å vise fram og fortelle historiene om norsk sjømatnæring, også på hjemmebane. Vi er svært glade for å få «åpen båt» inn i vårt program. Nergårds nye farkost er framtida og vil forhåpentligvis imponere og inspirere kommende generasjoner til en jobb i sjømatnæringa, sier Marit Rein i Sjømatfest.

Artikkeltags