Widerøe kutter ruter - setter fire fly på bakken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Årsak: Flyseteavgiften.

DEL

Det ble i mai meldt at Widerøe ikke utelukket rutekutt etter at flyseteavgiften ble innført 1.juni.

Nå skriver næringsnettstedet E24 at Widerøe setter fire fly på bakken.

– Avgiften slår veldig, veldig negativt ut for de små rutene i distriktene, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til E24.

Hun sier til E24 at Widerøe opererer i et marked med allerede fallende etterspørsel på grunn av olje- og offshorebransjen, og dette gjør de må justere tilbudet.

Fire fly

Det er ikke kjent hvilke ruter som rammes av at fly settes på bakken, men Brandvoll antyder at rutene langs norskekysten er særlig utsatt.

For Widerøe innebærer avgiften, som medfører at alle flyginger fra sørnorske flyplasser ilegges en ekstra avgift på 80 eller 88 kroner, en gjennomsnittlig billettprisøkning på ti prosent, skriver E24.

Totalt har de tatt ut to fly og ytterligere to er planlagt fra slutten av året.

Arbeidsplasser?

- Vi må tilpasse produksjonen til etterspørselen. Når seteavgiften kommer på toppen av redusert etterspørsel, kan vi ikke utelukke at det blir ytterligere rutekutt. Hvor dette eventuelt kommer må vi få komme tilbake til, har Brandvoll tidligere uttalt til AN.

- Betyr det at arbeidsplasser kan gå tapt i Bodø?

- Konsekvensene må vi komme tilbake til. Vi har håpet at seteavgiften ikke ble innført. Men nå må vi sette oss ned og beregne konsekvensene, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken