SAS skylder på Avinor, Avinor skylder på Forsvaret og Forsvaret skylder på...

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

BODØ (AN.no): Et SAS-fly på vei fra Oslo til Bodø mandag kveld fikk ikke lov til å lande i Bodø på grunn av asfaltarbeid på rullebanen.

Dermed måtte de reisende tilbringe natta på Harstad/Narvik lufthavn Evenes da SAS ikke klarte å skaffe overnatting i nærheten eller buss tilbake til Bodø om natta.

Flyet skulle egentlig ha landet kl. 23.10, men ble forsinket fra Gardermoen. Dermed måtte de rundt 180 passasjerene klare seg på harde benker.

Arbeid

Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS er det asfaltarbeid på rullebanen som er årsaken til at flyet ikke kunne lande i Bodø.

- Vi beklager sterkt det som har skjedd. Vi ba om femten minutters utsettelse på landing i Bodø, noe vi overraskende ikke fikk av Avinor, sier Johansen.

Ikke vårt ansvar

I Bodø er det Forsvaret som har ansvar for rullebanen, og at det var Forsvaret som tok avgjørelsen om at den skulle stenges, opplyser lufthavnsjef Inger-Hilde Tobiassen i Avinor til an.no. Dermed henviser Avinor til Forsvaret.

- Dette vet flyselskapene om

Flyplassjef Bård Reidar Solheim ved Bodø hovedflystasjon forteller at det har vært kjent i lang tid at flyplassen er nattestengt.

- Dette er ikke noe nytt for flyselskapene at flyplassen er stengt. Det har vært nattestengt i hele sommer, sier Solheim til an.no

Ifølge han ønsket SAS å lande en halvtime etter at flyplassen skulle være stengt.

- Enkelte netter har vi kunne utsette arbeidet for å ta ned fly, men denne gang var det ikke mulig. Det arbeidet som skulle utføres kunne ikke utsettes, da hadde man ikke blitt ferdig før flyplassen skulle åpnes igjen, sier han.

Solheim er klokkeklar på at Forsvaret har gjort jobben sin i denne saken.

- Arbeidet med flyplassen er godt i gang og vi kan ikke trylle. Vi har som sagt strekt oss langt flere ganger, men vi kan ikke gjøre det hver natt, sier han.

Artikkeltags