Fortsatt uvisst når flyene skal gå etter 1. april

Vadsø lufthavn

vinter

Vadsø lufthavn vinter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Widerøe håper på svar fra departementet innen januar er slutt.

DEL

– Saken er ikke endelig avgjort. Vi har laget et revidert ruteforslag, og det er nå til vurdering i Samferdselsdepartemetet.

Det sier avdelingsdirektør Terje Skram i Widerøe. I begynnelsen av desember orienterte han fylkespolitikerne om endringene Widerøe ville gjøre i det kommende rutetilbudet.

Det opprinnelige forslaget skapte nemlig sterke reaksjoner, fordi rutetilbudet ville bli dårligere enn i dag. Alle innspillene resulterte i et revidert forslag fra Widerøes side, men det krever dispensasjoner fra noen av anbudsvilkårene. Dét er det opp til Samferdselsdepartementet å betemme.

LES OGSÅ: Widerøe: – Det skal ikke være sånn at man må bruke to dager til og fra Oslo

– Vi antar at det vil bli avklart i januar, og håper på en positiv avklaring, sier Skram. 

Orienterte om nye tider

I så fall vil rutetilbudet ved flyplassene Finnmark bli omtrent som i dag på hverdagene. Dette kompenseres med færre avganger lørdager. Tirsdag var orienterte lufthavnsjef Kjell-Erling Berg om de nye ruteforslagene da han deltok på Varanger næringssenters frokostmøte.

Her sa han det blir avgang til Alta fra Vadsø klokka 05:42 og til Tromsø klokka 08:38, kveldsfly fra Kirkenes til Vadsø klokka 20:50 og nattfly vestfra klokka 23:58.

– Jeg tok et lite forbehold om at det blir endringer, sier han.

Bedre forslag

Men om endringene godkjennes i departementet, skal Kjell-Erling Berg si seg fornøyd. Han tror omtrent 20.000 færre passasjerer ville ha reist via Vadsø lufthavn dersom det første forslaget ble realisert.

– Vi er i hvert fall veldig fornøyde med at det forslaget som ligger på bordet er veldig likt det vi har i dag, også blir lørdagen spesiell. Men summa summarum er vi kjempefornøyde, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken