Widerøe overtar for SAS og vokser til milliardomsetning

Widerøe Ground Handling blir størst i Norge og venter omsetning på over en milliard kroner.

Widerøe Ground Handling blir størst i Norge og venter omsetning på over en milliard kroner.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Widerøe Ground Handling betjener i dag 29 norske flyplasser. Fremover overtar de ytteligere 14 flyplasser, og blir landets største leverandør av bakktjenester. Det er klart etter at SAS og Widerøe torsdag signerte en avtale hvor Widerøe overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) i hele Norge utenom Oslo Lufthavn Gardermoen fra 1. februar 2016.

Selskapene melder om avtalen i en pressemelding sendt ut torsdag. 

– WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier styreformann i WGH, Stein Nilsen.

Ingen skal miste jobben. En del av avtalen er at samtlige medarbeidere i SGH overføres til Widerøe. De overtar også bygninger, utstyr og handlingkontrakter fra SGH.

WGH ansatter samtidig ny administrerende direktør. Christian Skaug er i dag ass driftsdirektør i WIderøe og tar nå over bakketjenestene.

Widerøe håper overtakelsen vil åpne for flere avtaler med internasjonale flyselskaper ettersom selskapet ikke er i konkurranse med dem.

– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Nilsen i pressemeldingen.

Ny administrerende direktør i handlingselskapet blir Widerøes assisterende driftsdirektør, Christian Skaug.

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har i høst inngått en avtale med Wizzair og KLM på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.

– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Nilsen.

– Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen, som ikke tror det blir noen kulturkrasj når mange ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling. –Begge virksomhetene har stort kundefokus og mange av de samme verdiene allerede. I framtiden vil det fortsatt handle om å vise pålitelighet, entusiasme, omtanke og folkelighet overfor våre kunder. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, konstaterer Stein Nilsen.

Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 29 flyplasser i Norge. WGH vil etter overtagelsen av SGH operere på 42 flyplasser i Norge, med om lag 1600 medarbeidere og en forventet omsetning på 1 milliard kroner.

Største eier i Widerøe er nordlandsselskapet Torghatten AS.

Artikkeltags