Venter på flyavgift-avklaring

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Frps utspill om flypassasjeravgiften har satt forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett på vent.

– Det er noen avklaringer som må gjøres, sier Høyres Svein Flåtten til NTB torsdag formiddag.

– Vi er klare til å forhandle, men avventer et felles utspill fra regjeringspartiene, sier Hans Olav Syversen (KrF).

Utsatte møter

Finanspolitikerne fra de fire borgerlige samarbeidspartiene skulle egentlig møttes onsdag ettermiddag for å forhandle om revidert nasjonalbudsjett. Men møtet ble utsatt etter at Frps stortingsgruppe sluttet seg til et innspill om å arbeide for å fjerne flypassasjeravgiften. Det var ventet et møte torsdag formiddag, men nå er det uklart om det blir noe møte torsdag overhodet.

Syversen påpeker at det er spesielt at Frps stortingsgruppe taler sin egen partileder midt imot. Siv Jensen, som også er finansminister, forsvarte nemlig flyavgiften i Stortingets spørretime onsdag. Det har skapt uklarhet om hva som er Frps posisjon.

– Helt normalt

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik avviser imidlertid at Frp har vedtatt å ta omkamp om avgiften, som ble vedtatt i fjor.

– Det er helt normalt at stortingsgruppa til Frp spiller inn ulike forslag til behandling av nasjonalbudsjett så vel som RNB, dette gjøres hvert år. I den forbindelse har flypassasjeravgiften vært ett av temaene som ble spilt inn, sa Nesvik i en pressemelding.

Det er finanspolitiske talsperson Hans Andres Limi som forhandler om revidert nasjonalbudsjett for Frp.

– Det som er viktig, er at vi tar situasjonen som har oppstått ved Rygge flyplass og i Moss-regionen inn i rommet, sier han til NTB torsdag. (©NTB)

Artikkeltags