Partiprogrammet: - Null eiendomsskatt. Siv Jensen: - Fritt valg

Finansminister Siv Jensen etter møtet. 
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen etter møtet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fremskrittspartiet har programfestet at eiendomsskatten i kommunene skal fjernes, men regjeringen har ingen planer om å gripe inn. Kommunene selv må få bestemme, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Antall kommuner som krever inn eiendomsskatt for hus og hytter har økt med 48 siden Høyre og Fremskrittspartiet overtok regjeringsmakten, og 250 av landets 428 kommuner har nå eiendomsskatt, skriver Aftenposten.

Jensen erkjenner at antallet har økt siden hun ble finansminister, og hun mener at det ikke burde være nødvendig at kommunene krever inn eiendomsskatt. Hun viser til at regjeringen har sikret kommunene høyere inntekter de to siste årene enn de hadde i 2013.

– Jeg mener kommunene er sikret robuste rammer for å gi et godt velferdstilbud, uten å måtte innføre eiendomsskatt. Inntektene og potensialet for effektivisering i kommunene kan sikre god eldreomsorg og skoler uten denne skattleggingen. Hver kommune må svare for sine vedtak og hvorfor de innfører denne skatten, sier Jensen.

Hun legger til at Frp riktig nok går til valg på å redusere og fjerne eiendomsskatten, men dette er ikke en del av regjeringsplattformen for perioden 2013 til 2017, forklarer hun.

Kommuneorganisasjonen KS er uenig i Jensens argumentasjon. Eiendomsskatt er den eneste inntektskilden som kommunene bestemmer over selv, både når det gjelder innkreving og bruk av pengene, påpeker han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken