(Nordlys)

I et personlig innlegg på sin Facebook–side gir Lene Marlin Norges Eurovision-håp, Agnete Johnsen, sin fulle støtte.

«Det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine.», skriver Lene Marlin som også har slitt psykisk.

– Følg drømmen uansett

Det er på bakgrunn av at Agnete Johansen har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i media fordi hun har valgt å holde seg unna alt som har med pressekonferanser og intervjuer i forkant av semifinalen i Eurovision Song Contest. Oppmerksomheten har gått ut på spørsmål om Nesseby-jenta, som har vært åpen om at hun i perioder sliter med psykisk sykdom, vil kunne klare å gjennomføre konkurransen. Denne tvilen som mange har kommet med, gjør at Lene Marlin tar bladet fra munnen og gir sin støtte.

– Det vil alltid være folk som ikke forstår. Folk som kritiserer og kommer med sine «velmente» råd om å holde seg unna musikken og rampelyset. Men man trenger ikke stoppe å følge drømmene sine på grunn av at hodet ikke alltid henger med. Det er viktig!

– Agnete viser styrke

Marlin skriver at åpenhet om psykisk sykdom og at man setter grenser for seg selv ved å prioritere bort pressekonferanser, ikke er en svakhet. Tvert imot krever enormt med mot, enormt med styrke, ifølge henne.

– Gå på, og vis tvilerne. Vis dem styrken i deg, og stemmen din! Det gjelder ikke bare Agnete, men også dere andre sårbare, sterke mennesker!