Gå til sidens hovedinnhold

Vidleiv og Marit får oppfylt drømmen. Nå blir det skitrekk rett utenfor Tromsø

Artikkelen er over 5 år gammel

Statsråd Sanner skar gjennom.

Noen meter inn i Karlsøy kommune, omkranset av en speilblank fjord av Norges nest eldste fjell – Soltinden - ligger sjøbuer på rekke og rad. Reiselivsanlegget er bare 40 kilometer fra flyplassen i Tromsø.

Det er allerede investert 20-25 millioner kroner i et reiselivsanlegg som spesialiserer seg på nordlys, fisketurister og toppturentusiaster.

Nå kan det bli betydelig mer.

I det stille har Hav og Fjell ved Marit Mydland og Vidleiv Johansen jobbet med planer om et skitrekk og en svær utvidelse av reiselivsanlegget.

- Fantastisk

Nå har kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner skåret gjennom innsigelser fra Fylkesmannen og reinbeitedistriktet, og sier ja.

– Jeg snakket nettopp med en lykkelig ordfører, dette er en gladsak. Prosjektene vil både gi økt turisme og være positivt for innbyggerne, sier Sanner til Nord24.no.

En gledesstrålende Johansen har akkurat fått meldingen da Nord24 tar kontakt.

- Dette er fantastisk.  Alpint har vært ryggraden  min hele livet.

 

- Nærmiljøanlegg

Vidleiv Johansen startet alpinkarrieren på slutten av 1960-tallet og endte den på Oppdal i 1991 som Veteran Norgesmester i Super G. Han har i alle år vært sentral i planene med å bygge ut alpinanlegget Arctic Center i Håkøybotn, men med årtier uten fremdrift bestemte han og kona seg for å gjøre en egen sidesatsing.

- Jeg har jobbet med Arctic Center siden 1980, og begynte så smått med planene om Hav og Fjell i 2005-2006. Dette er mer et nærmiljøanlegg, mens vi forstått håper å få en langt større satsing på Arctic Center (AC).

Innsigelser

Når det gjelder skitrekk-planene i Karlsøy kommune så reviderte Karlsøy kommune arealplanen i 2013. Områdestyret for Troms reinbeiteområde fremmet innsigelse til skitrekk ved Ytre Bjørnskar og Fylkesmannen i Troms fremmet innsigelse til planene om et reiselivsanlegg med rorbuer på Skattør.

- Karlsøy kommune har gjort en grundig jobb og gjort gode avveininger, sier Sanner.

Området ved skianlegget er imidlertid en trekkvei for reindrifta. Departementet har derfor i sitt vedtak stilt krav om at det skal være en avtale om stengning av skitrekket hvis det er rein i området.

- En slik avtale vil sikre at hensynet til reinens trekkvei blir ivaretatt, sier Sanner.

 

Godkjenner nye rorbuer

Departementet har også godkjent at det bygges nye rorbuer på et annet anlegg på nordøstenden av Ringvassøya, nær Hansnes.

- Dette reiselivsanlegget vil være et godt tilbud i den sammenheng. Samtidig har Skattøra en flott sandstrand. Det er derfor stilt krav om at rorbuene trekkes noe lengre vekk fra sjøen og at det legges vekt på å sikre allmenn ferdsel langs sjøen, sier Sanner.

Hav og Fjell er også klar for å utvide. De har i dag 6-7 bygde enheter og 35 liggeplasser. Nå klargjøres det for ytterligere 25 enheter.

- Vi har totalt 25 mål. Vi ville vente å se på avgjørelse av skitrekket. Nå vil vi ha et mye større tilbud til de som skal bygge hyttene.

Skitrekket er på cirka 1000 meter. Det er mindre enn i Kroken i Tromsø som er på cirka 1.500 meter.

- Det er bare å se på Finland. De har masse skitrekk i et lite befolket område, sier Johansen.

Nå startes også Ringvass alpinklubb, og jobben med å søke idrettsmidler starter nå.

Bjørnskartind på Ringvassøya. Her er trasèen foreløpig tenkt.

Kommentarer til denne saken