Øystein ringes ned av folk som vil jobbe i gruve

I MÅL: Daglig leder Øystein Rushfeldt i Nussir er etter eget utsagn i mål, etter å ha "gått tre femmiler på ski" (Foto: Jon Ingemundsen)

I MÅL: Daglig leder Øystein Rushfeldt i Nussir er etter eget utsagn i mål, etter å ha "gått tre femmiler på ski" (Foto: Jon Ingemundsen)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Etter fire års behandlingstid  fikk gruveselskapet Nussir i Vest-Finnmark denne uken tillatelse til  opprette et bunndeponi i Repparfjorden.

Nå blir direktøren i Nussir ASA, Øystein Rushfeldt, ringt ned av folk som vil jobbe i gruven. Det skriver High North News.

- Jeg mottok over 20 jobbsøknader bare i løpet av tirsdagen, og i tillegg flere telefoner fra jobbsøkere, forteller Rushfeldt til nettstedet.

Han håper å kunne begynne å ansette folk innen ett eller to år.

Se også:   Kan dra ut «proppen» for Nussir

Beholde kompetanse

Regiondirektør Marit Helene Pedersen og styreleder Arvid Jensen i NHO Finnmark sa tidligere i uken til Nordlys at etter at Sydvaranger Gruve gikk konkurs, håper de at arbeiderne med særegne arktiske kompetansen kan arbeide innen eget fylke.

- På den måten kan vi beholde kompetent arbeidskraft i Finnmark som kan bidra til etableringen i Kvalsund.

Se mer: NHO: Denne mannen kan redde gruvearbeiderne i Finnmark

Kontroversiell

Tillatelsen til bunndeponi i Repparfjorden har vært kontroversiell

Miljøbevegelsen har protestert mot utslipp i fjorden. Den viktigste negative miljøeffekten er at 8 kvadratkilometer (10-15 prosent) av Repparfjorden blir beslaglagt til sjødeponi. All bunnfauna i deponiområdet forsvinner som følge av at avgangsmasser plasseres på sjøbunnen.

– Etter en helhetlig avveining mellom miljøhensyn og samfunnsnytten har vi kommet til at det gis tillatelse til gruvevirksomhet i kobberforekomstene Nussir og Ulveryggen. Vi mener det er miljømessig forsvarlig å gi tillatelse til gruvedrift med de strenge kravene vi stiller, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet i en pressemelding.

Se også: Her kan det bli 200 arbeidsplasser. Men miljøbevegelsen raser

Artikkeltags