Gå til sidens hovedinnhold

Næringslivet går sammen for å bygge bro mellom Alta og Hammerfest

Artikkelen er over 4 år gammel

– Næringslivet synker ikke ned på det nivået som man kan se i sosiale medier.

(iFinnmark)

Det har i flere år vært en tøff tone mellom politikere i Alta og Hammerfest i en rekke vanskelige saker.

I næringslivet har imidlertid tonen vært langt bedre, og nå skal samarbeidet ytterligere videreutvikles.

– Dette er et prosjekt jeg og direktør Odd Charles Karlsen i Hammerfest næringsforening begynte å snakke om i fjor høst, sier direktør i Alta næringsforening, Kjetil Kristensen til iFinnmark.

Har fått støtte fra regionrådet

Prosjektet ble lagt litt på vent grunnet mange andre oppgaver på begge fronter, men nå tas ballen opp igjen. Prosjektet har fått støtte fra Vest-Finnmark regionråd.

– Forholdet mellom byene på næringslivsfronten har vært godt, og det er viktig å styrke samarbeidet mellom motorene i vest, mener Kristensen.

Han viser til at Hammerfest har sterk kompetanse på olje, gass og teknologi, mens Alta er sterk innenfor bygg, anlegg og turisme.

– Det er viktig å vise at man kan samarbeide med omgivelsene. Næringslivet i Hammerfest skal komme til Alta, mens næringslivet i Alta drar til Hammerfest. Vi skal bli bedre kjent og lære av hverandre. Vi er ikke større enn at byene må samarbeide, sier Kristensen.

Nyttig for begge parter

Også direktør Odd Charles Karlsen har stor tro på prosjektet.

– Jeg tror det er nyttig for bedrifter både i Alta og Hammerfest og sette seg ned og se på ting man kan samarbeide om, sier Karlsen.

Han sier man allerede i dag har et godt samarbeid innenfor næringslivet i kommunene.

– Vi har hatt en god del bedrifter i Hammerfest og jobbet fra Alta, blant annet er det en anleggesgartner nå og holder på med rådhusplassen. Bedrifter fra Alta har også vært sentrale under utbygging av Melkøya og med oppbygging av flere boligfelter, forklarer han.

Direktøren sier man skal sette opp et faglig program med en samling i Alta og en i Hammerfest.

– Vi skal se hvor vi kan styrke hverandre, sier han.

Hever seg over krangel

– Så mens politikerne krangler er tonen i næringslivet en annet?

– Vi har en god tone næringslivet, og man snakker god sammen. Næringslivet hever seg over krangel og politiske debatter. Man må se litt lengre. De synker ikke ned på det nivået som man kan se i sosiale medier, sier Karlsen.

– Hva håper man å få ut av det?

– Vi ser for oss at man kan snakke enda bedre sammen og det blir muligheter til å gjøre ting sammen, og hente kompetanse fra hverandre. Det viktige er å styrke regionen og næringslivet i konkurransen mot folk utenfra, sier han.

 

Kommentarer til denne saken